Слабото търсене на iPhone се отразява на доставчиците на Аpple

Преди дни Аpple безпрецедентно намали прогнозата си за финансовите резултати през последното тримесечие на миналата година. което до голяма степен се дължи на по-слабите продажби на смартфони. Спадът в търсенето води до свиване на производството, а това на свой ред се отразява на доставчиците на компанията. Така например Largan Precision, която доставя лещи за камерите в телефоните на Apple, обяви, че през декември приходите й са намалели с 33.9% до 3.23 милиарда тайвански долара (104.9 милиона щатски долара). Компанията, която доставя лещи за компании като Samsung и Huawei, очаква приходите за януари да бъдат почти без промяна, но според анализатори това са добри резултати, които показват, че макар търсенето на iPhone да е по-слабо, китайските производители на смартфони се представят по-добре от очакваното.

Източник: Bloomberg

 • Именно - а у нас хем с план, хем на цена като на свободна продажба... И навън не е по-различно. Като направиш сметка за сумата за телефона и плана, горе-долу пак излиза нещо подобно. Преоблема е, че в България заплатите са ниски, да не говорим за другите проблеми.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
  Legolaself01
 • Именно - а у нас хем с план, хем на цена като на свободна продажба... Виж аз не съм в България и тук всички планове са с неограничени + неограничен нет, но цената на плана зависи от това колко гига имаш на бърза скорост. Неизползваните се прехвърлят за следващия месец.
  Колкото до телефона специално аз го вземам с 2 години договор - ъпгрейд. Само, че ... ако съм на по-висок план мога всяка година да го сменям без да го връщам.
  Имам и застраховка счупване ... и познай тези стъклени телефони ги ползвам без калъф.
  Пример - с xs max съм за телефон и план на месец плащам към 60 лева се получава.
  Просто стандартите се различават и на мен ми харесва T mobile usa с безплатен нет в цял свят....


  Sent from my [emoji336]using Tapatalk
  Jonne
 • Именно - а у нас хем с план, хем на цена като на свободна продажба...
  Воден-дух
 • Нормално е, пазарите се пренаситиха вече, а и цените скочиха до небесата. Който е ползвал айфон знае много добре, какво получава насреща. Само че с тези цени доста от феновете ще се откажат. Да го имат в предвид, че не са толкова велики и недостижими!!! Стига с цените оправдания. При една средна европейска заплата от около €4000 и абонамент за две години с телефона не е проблем.
  Рядко се купува чист телефон. А и като гледам и сравнявам цените на флагмани с андроид разликата в цената е малка.
  Просто епъла държи цена докато андроидските пада бързо и с доста.


  Sent from my [emoji3491] using Tapatalk
  Jonne
 • Нормално е, пазарите се пренаситиха вече, а и цените скочиха до небесата. Който е ползвал айфон знае много добре, какво получава насреща. Само че с тези цени доста от феновете ще се откажат. Да го имат в предвид, че не са толкова велики и недостижими!!!
  Ванката