Следващата версия на Android ще поддържа изрязани дисплеи

Изрязаният дисплей на iPhоne X предизвика противоречиви реакции, но въпреки това някои производители на смартфони с Android също решиха да добавят подобен компонент в своите продукти, а по всичко личи, че тази година това ще стане още по-масова практика. Google е наясно с това и се кани да направи необходимите промени в Android. Това разкрива информация от източници на Bloomberg, които твърдят, че следващата основна версия на Android, която се чака по-късно през годината, ще поддържа устройства с нов дизайн като например с множество дисплеи и дори със сгъвaеми екрани.

Обновяването ще интегрира по-тясно виртуалния асистент на Google и ще подобри живота на батерията на мобилните устройства. Bloomberg пише, че целта на Google е да убеди повече потребители на iPhone да преминат към Android, като се подобри изгледът на софтуера. Поддръжката на изрязани дисплеи може да помогне за това, като осигури възможност на производителите на устройства с Android да вградят в освободеното място камери и сензори и така да добавят функции и технологии като тези в продуктите на Apple. Засега единственото устройство с Android и с изрязан дисплей от голям производител е дело на Essential, но източници на Bloomberg потвърждават, че и Huawei разработва подобен модел.

Изданието посочва, че платформата Android P, която в Google наричат Pistachio Ice Cream, ще акцентира върху виртуалния асистент Assistant, а разработчиците ще могат да го вградят в своите приложения. Компанията дори обмисля да интегрира полето за търсене и виртуалния асистент в основния екран на платформата, но нито една от тези промени още не са финализирани и може да не бъдат въведени през тази година. Според Bloomberg ни очаква драматичен редизайн на Android, а както стана ясно наскоро, тази година Apple се е насочила към системни подобрения за производителност и надеждност в iOS.

Източник: Bloomberg

 • Както писах по-горе изключвам Xiaomi и Oppo. Иначе за истински безрамков телефон чакам още откакто разцъках за първи път Sharp Aquos SH-305. Не казвам, че на всички ще им хареса, но като фен на Minority Report съм облъчен.
  kapron
 • Спор няма, но ти го изкарваш като нещо велико. Много по яко е като иновация първия микс на Шиоми, и затова казвам, че Андроид телефоните ще изглеждат по-добре, най-малкото с по-културна дупка от тази :)
  PetarV
 • не съм Apple талибан, изцепката им с батериите е тотална простотия, но като погледнеш хронологично, кое излезе първо и кое второ с изрязаните телевизори?
  kapron
 • Боже, човек, не се излагай. Свали розовите Епълски очила и се осъзнай. Телефоните с Андроид с подобен (не същия, защото е некадърен)дисплей ще изглеждат в пъти по-добре и ще бъдат в пъти по-евтини.
  PetarV