Смартфоните Galaxy S20 са първи със сертификат за новите стандарти за бързо зареждане

Смартфоните в серията Galaxy S20 от Samsung са първите сертифицирани по стандартите Programmable Power Supply (PPS) и USB Power Delivery (USB PD) 3.0. За това научаваме от институцията, която прилага тези решения - USB Implementers Forum. Всичко това означава, че устройствата няма да имат проблеми при използване на адаптери за бързо зареждане и от външни производители, стига те също да са сертифицирани.

Препоръчани оферти

Galaxy S20 и S20 Plus поддържат технология за бързо зареждане до 25W, а при S20 Ultra мощността е значително по-висока и достига до 45W. Интересно е, че Galaxy Note 10 Plus на практика би трябвало също да отговаря на изискванията по USB PD 3.0 и PPS, но засега той не се посочва сред сертифицираните устройства.

Двата нови стандарта са създадени с цел да позволят безпроблемното функциониране на технологиите за бързо зареждане и прилагането им от различни производители по зададени показатели. Те определят напрежението и тока, които се подават, а PPS позволява на устройствата да изискват промяна на тези параметри от адаптера. По този начин не би трябвало да се стига до прегряване.

Трябва да отбележим, че засега е трудно да бъдат открити зарядни адаптери, извън тези на производителите на смартфони, които да отговарят на изискванията на новите стандарти.

Източник: USB Implementers Forum

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.