Snapdragon 855 се справя перфектно с емулацията на Nintendo Wii и GameCube

Snapdragon 855 се справя перфектно с емулацията на Nintendo Wii и GameCube

Първи тестове с Xiaomi Mi 9 показват, че новият чипсет Snapdragon 855 се справя перфектно с емулацията на конзолите GameCube и Wii. Емулатори за двата продукта на Nintendo има от доста време за настолни компютри, но мобилните им издания се сблъскваха с ограниченията на процесорната мощ. Така например миналогодишният Snapdragon 845 се справяше със задачата да емулира двете конзоли, но при по-комплексни игри като The Legend of Zelda Twilight Princess се стигаше до накъсване на звука и насичания, които със сигурност пречеха на нормалния геймплей. Оказва се, че скокът в производителността при Snapdragon 855 е достатъчно висок, за да може всички тези проблеми да бъдат преодолени.

С актуалния чипсет на Qualcomm вече могат да бъдат играни и заглавия като The Simpsons: Hit & Run, които бяха неизползваеми с по-стария процесор. Все пак дори и Snapdragon 855 има своите лимити и те се виждат например при игри като Star Wars Rogue Squadron II, които тръгват, но трудно могат да бъдат играни нормално. За тях явно ще трябва да се почака появата на следващото поколение мобилни процесори, за да заработят нормално на смартфон.

Тестовете на XDA Developers са проведени с Xiaomi Mi 9, но останалите смартфони със Snapdragon 855 вероятно ще покажат същите или подобни резултати. Самият емулатор на GameCube и Wii можете да намерите тук.

Източник: XDA Developers