Снимка показва как може да изглеждат слушалките Sony WF-1000XM4

Снимка показва как може да изглеждат слушалките Sony WF-1000XM4

Sony представи безжичните слушалки WF-1000XM3 през 2019, което подсказва, че тази година може да видим и техен наследник. Ако компанията следва досегашната си практика, то може да очакваме премиерата на новия модел през лятото, а продажбите му започнат през есента.

Докато чакаме повече подробности в Reddit се появи снимка, за която се твърди, че показва външната опаковка на слушалките, която включва и тяхна снимка. Ако се окаже, че изображението е реално, то WF-1000XM4 ще предложи напълно различен дизайн спрямо предходното издание. Формата напомня на миналогодишните WF-XB700.

Забелязваме, че слушалките са с овална форма спрямо продълговатата на WF-1000XM3, а освен това не се вижда кръглата сензорна зона. Вероятно тя продължава да е там, но просто ще скрита по-добре под повърхността на корпуса. В горната част се вижда елипсовиден елемент, който може да е предназначен за отвор за микрофон.

Отстрани е добавено и логото на Sony, което е промяна спрямо централната му позиция в WF-1000XM3. Откриваме и кръгъл елемент в златисто, зад който вероятно се крие външен микрофон за шумопотискане. Прави впечатление, че уплътнението за ушите сякаш е изработено от мемори пяна, което ще е промяна спрямо силиконовите уплътнения на WF-1000XM3.

Мемори пяната осигурява по-добра изолация от външните шумове, а освен това позволява и постигането на по-добро закрепване на слушалките в ушите. На теория новата форма би позволила добавянето на по-голяма батерия, но друга снимка от същия източник показва, че батерията стига за 6 часа работа или 18 часа с включената в калъфа за носене. Подобно време на работа осигурява и WF-1000XM3.

Източник: Reddit

  • Anker Soundcore Liberty сериите са на високо ниво, но много по-евтини!
    Vince Beneff