Собственикът на TikTok подготвя евтина музикална услуга

Собственикът на TikTok подготвя евтина музикална услуга

На пазара вече са достъпни редица платформи за стрийминг на музика, сред които разнообразни опции за слушане, както с безплатни планове, така и с платени, а потребителите имат голям избор от изпълнения и жанрове. Сега изглежда още една компания се готви да навлезе в този сектор, което може да наруши статуквото.

Собственикът на TikTok – китайската ByteDance, планира да представи собствена стрийминг услуга с по-ниска цена. Базираната в Китай компания възнамерява да атакува пазарите в Азия, където има много потребители, но едва малка част от тях използват платени решения, а лидери са YouTube Music и QQ Music. Очакванията са новата услуга да предложи месечен абонамент с цена 10 долара, а стартът ѝ да е още през следващия месец в Индия, Индонезия и Бразилия.

За целта ByteDance преговаря с големите звукозаписни компании, включително Universal Music, Sony Music и Warner Music. Ако постигне споразумения с тях, компанията може да предложи сериозна колекция от съдържание, а след време е възможно и разширяването ѝ към други пазари.

Източник: Financial Times (изисква регистрация)

Оферти на деня