Собственикът на TikTok подготвя евтина музикална услуга

На пазара вече са достъпни редица платформи за стрийминг на музика, сред които разнообразни опции за слушане, както с безплатни планове, така и с платени, а потребителите имат голям избор от изпълнения и жанрове. Сега изглежда още една компания се готви да навлезе в този сектор, което може да наруши статуквото.

Собственикът на TikTok – китайската ByteDance, планира да представи собствена стрийминг услуга с по-ниска цена. Базираната в Китай компания възнамерява да атакува пазарите в Азия, където има много потребители, но едва малка част от тях използват платени решения, а лидери са YouTube Music и QQ Music. Очакванията са новата услуга да предложи месечен абонамент с цена 10 долара, а стартът ѝ да е още през следващия месец в Индия, Индонезия и Бразилия.

За целта ByteDance преговаря с големите звукозаписни компании, включително Universal Music, Sony Music и Warner Music. Ако постигне споразумения с тях, компанията може да предложи сериозна колекция от съдържание, а след време е възможно и разширяването ѝ към други пазари.

Източник: Financial Times (изисква регистрация)