Sony Ericsson не са готови да използват Windows Phone 7. Засега

Sony Ericsson не са готови да използват Windows Phone 7. Засега
Sony Ericsson имат доста интересни предложения на пазара за телефони, но някои от тях оставят противоречиви впечатления. Това не е чудно, имайки предвид, че телефоните от серията Xperia останаха без ъпдейт за Android 2.2, да не говорим колко бавно пристигна обновяването до версия 2.1. Все пак тази година обещават да поправят грешката. Ако си спомняте, първите представители на серията Xperia бяха с Windows Mobile и затова всички очакваме компанията да предложи и устройства с Windows Phone 7. Въпреки че някои от големите компании на пазара за мобилни телефони вече пуснаха телефони с платформата, от Sony Ericsson споделиха, че засега няма да я добавят към портфолиото си. Въпреки това остават отворени за бъдеща работа с Microsoft.

http://www.pocket-lint.com/news/37883/sony-ericsson-android-not-windows-phone-7

 • Постоянното покачване на количество и качество на софтуера, това е много важно и се вдига със всеки изминал ден. [Quote]не предлага нещо иновативно и интересно.[/Quote] Ако това значи, че ОС-а е хубава, трамвай да стана.
  keyone
 • [Quote]Да не стане като с айОС?[/Quote] Какво "да стане като с айОС"? [Quote]Само че сега ще ме изкарвате луд Майкрософт фен, а?[/Quote] Аз никой никакъв не изкарвам. Не възприемам себе си така. [Quote]Така, човек, който го е ползвал над един час[/Quote] За един час, мога да видя всичко кое къде е и да "изживея всичко". По същия начин на хубав път за един час мога да преценя една кола дали ми харесва. [Quote] обяснява на хора, които са го ползвали над 1 седмица[/Quote] Като си го ползвал една седмица, кажи нещо, което си видял или ти е харесало на третия или петия ден и не може да се види още в началото? [Quote]че ОС-а не става[/Quote] Това ти го твърдиш, аз не! :P
  vladovn
 • Така, човек, който го е ползвал над един час, обяснява на хора, които са го ползвали над 1 седмица, че ОС-а не става. Да не стане като с айОС? Само че сега ще ме изкарвате луд Майкрософт фен, а?
  keyone
 • [Quote]Не виждам по какъв начин избора е ограничен - от ден 1 на пазара има към 8-9 модела и всеки може да си избере въз основа на предпочитания към марка, конструкция, форма, специфични хардуерни особености (памет, дисплей) и софтуерни особености (допълнителни ексклузивни приложения) без да се чуди дали телефона ще работи както трябва или не.[/Quote] Всъщност изброяваш разликите, защото приликите са доста повече. Дисплеите са почти еднакви, има разлики в големината им. Паметта също не е особено различна - 8 и 16GB, мемори карта слот нямат. Формите им са две - моноблок и слайдер, но няма напр. с флип. Тези [Quote]допълнителни ексклузивни приложения[/Quote] повечето си имат аналог в маркет-а. Общо взето са 90% еднакви. @[i]keyone[/i]: над един час. Достатъчно време, за да разбера, че в момента не предлага нещо иновативно и интересно.
  vladovn
 • SE могат да интегрират джейбрейка, понеже при някой (като мен) hosts файла се променя постоянно и не може да се хакне телефона. :D
  keyone
 • [Quote]WP7 е платформа с огромен потенциал поради страхотната си интерфейсна концепция. Просто й трябват няколко ъпдейта. [/Quote]Според мен си прав, но може би това няма да се случи толкова скоро, колкото е потенциалът и. По простата причина, че Майкрософт останаха толкова възхитени от себе си, че орязаха прекалено стартовата версия, и навсичко отгоре бавиха раждането цяла вечност. Оттук просто изтърваха "крачката" и сега просто трябва да и шибнат камшика и да разгърнат и усъвършенстват възможностите и. Е, успокоително е, че все пак вече го правят.
  Sage
 • [Quote]Всъщност се гарантира липса на избор[/Quote] Не виждам по какъв начин избора е ограничен - от ден 1 на пазара има към 8-9 модела и всеки може да си избере въз основа на предпочитания към марка, конструкция, форма, специфични хардуерни особености (памет, дисплей) и софтуерни особености (допълнителни ексклузивни приложения) без да се чуди дали телефона ще работи както трябва или не. SE без проблем могат да вкарат енджина Мobile BRAVIA, Exmor R сензор и технологиите си Clear Audio във WP7 телефон, но не знам какъв екслузивен софтуер биха могли да добавят. Платформата интегрира Facebook в указателя, тъй че Timescape май е излишен. Евентуално Mediascape, но Zune плеъра е достатъчно добър.
  chilko
 • Ти кога и за колко време си работил с УинФо?
  keyone
 • [Quote]стартира със солидна подкрепа от производители[/Quote] Която обаче май ще намалява. [Quote]iOS и Android започнаха само с един.[/Quote] Разликата между android и iOS е доста голяма. С втората работят едва четири модела, от една компания. [Quote]Вярно, хардуерната платформа е една[/Quote] Нокиа пък ползват различен хардуер в различните поколения symbian, но това не го прави по - добър или по - лош. [Quote]но така се гарантира еднаквото потребителско преживяване[/Quote] Всъщност се гарантира липса на избор. Една платформа, една цена, разликата е само в цената на логото на производителя. [Quote]което при Android е непостоянно[/Quote] :D Непостоянно. Всеки производител показал флагман с adnroid е имал успех. Виж, флагманите на другите производители са често посредствени - n97 напр. [Quote]Бъдещето е пред WP7 и сега е ред на Microsoft да го направят реална алтернатива на останалите[/Quote] За съжаление, wp7 "вече трябва" да е реална конкуренция. WP7 в момента е слаба ракия. Именно затова SE се отказаха, едва ли би възвърнала инвестициите за създаването на модели. Пък и с какво биха конкурентни с тези на вече съществуващите модели с wp7?
  vladovn
 • Да, и мен това ме дразни, но не бих казал, че Андроид е много близо до точния интервал, понеже там се губи хващащият окото ефект, докато тук ми омръзна глупавата идея, че трябва да хаквам устройството при всяко включване към компютъра, а хакът тръгва по един път на три дена.
  keyone
 • След няколко дни с Mozart ми прави впечатление, че същите тези ефекти доста забавят работата. Трудно е да се открие баланса между естетика и продуктивност, iOS и Android са доста по-близо до точните интервали.
  deezel
 • Харесва ми още откакто изпробвах интерфейса в Zune HD, но в интерес на истината тези ефекти омръзват бързо. :)
  chilko
 • Mисля, че го е споделил в последния си пост.
  deezel
 • chilko, какво е твоето мнение за тази ОС?
  keyone
 • WP 7 е платформа едва на три месеца и започва по същия начин по който стартираха и iOS и Android - с липсващи функции, които ще бъдат добавени по-късно. За разлика от тях обаче (и всичко останало) има напълно нов интерфейс и стартира със солидна подкрепа от производители, която се изразява в много модели - iOS и Android започнаха само с един. Вярно, хардуерната платформа е една, но така се гарантира еднаквото потребителско преживяване, което при Android е непостоянно. Бъдещето е пред WP7 и сега е ред на Microsoft да го направят реална алтернатива на останалите - поне имат солидна основа. Тази година ще е решаваща за успеха или провала.
  chilko
 • Fuck-т е също това, че hack-ът за WM7 може да ти изпили нервите. Кой го е правил?! Някой първокласник?! И пак няма да се върна на Андроид.
  keyone
 • Ето тук е разликата. Виждате, че проблемът не е в това, че някои сме фенове на Apple, а други на Symbian. Просто имаме различни възприятия. Едни харесват iOS, минималистично модифициран Android и WP7, а други - Symbian, WinMo и т.н. Повечето потребителите на iOS и OS X харесват WP. Факт.
  deezel
 • Според мен любезно са финтирали майкрософт, че WP7 не струва:D
  spe
 • Ама ние за продажби ли говорим? От кога взехте да се интересувате от тези неща?
  keyone
 • Ами всъщност засега не се очертава да надмине нещо. Лош старт, слаба реклама и отрицателни отзиви в стил "какво не може да прави wp7" го правят още по - непривлекателен, не само за SE, ами май и за lg.
  vladovn