Сред новите телефони на Motorola може да има и модел с изрязан дисплей

Сред новите телефони на Motorola може да има и модел с изрязан дисплей

До мобилния конгрес има повече от месец, но в интернет вече се появяват детайли за някои от очакваните тогава телефони. Звезди на събитието се очертават да бъдат новите флагмани на Huawei и Samsung, но Motorola също може да ни изненада с интересни продукти, макар че миналата година в Барселона се отчете само с модели от средния клас. Докато чакаме да научим новините от притежаваната от Lenovo компания, сайтът Droid Life публикува информация за някои от новите модели в сериите G, X и Z, която засега не е 100% потвърдена от други източници, но показва интересна посока на развитие на продуктовото портфолио на Motorola.

Най-изненадващ се оказва Moto X5. Според информацията устройството ще предложи 5,9” 18:9 FHD+ дисплей, а снимките разкриват, че в горната част на дисплея ще има изрязана част, в която са поставени двойна предна камера и говорител. Сензор за отпечатъци не се забелязва, но може да се окаже вграден в логото на компанията върху задния панел, а в долната част на екрана се вижда голям продълговат бутон, който може би ще се ползва за навигация чрез жестове. Устройството има двойна основна камера и според снимката включва функцията Moto XP, която вероятно ползва изкуствен интелект. Moto X4 беше представен в края на август миналата година и е малко вероятно компанията да изтегли толкова много премиерата на неговия наследник и да го анонсира в края на февруари.

Добавянето на изрязан безрамков дисплей в модел от серията Moto X би било изненадващо, защото това не е флагманската линия на Motorola – тази привилегия е запазена за Moto Z. Droid Life ни показва и как биха изглеждали новите телефони Moto Z3 и Moto Z3 Play, а снимките разкриват, че устройствата също ще получат дисплеи върху по-голямата част от предния панел. Формата на телефоните не е изненадваща, защото те трябва да останат съвместими със съществуващите модули от системата. Според информацията и двата телефона ще имат 6” FHD+ дисплеи със съотношение 18:9 и заоблени ъгли, но по-късно може да се появи и друг модел Moto Z3 с по-висока резолюция, който ще ползва чипсет Snapdragon 845.

Снимките показват наличието на голям софтуерен бутон в долната част на дисплея, а сензор за отпечатъци отново не се забелязва. Дали няма да е вграден в екрана? Сайтът показва и снимка на един от новите модули за системата, който ще добави възможност за работа с 5G мрежи. Подобна добавка най-вероятно е предназначена главно за операторите, които тестват новата технология, защото на пазара няма достатъчно съвместими устройства, а до масовото навлизане на 5G телефони има няколко години. В началото на декември Motorola потвърди, че обмисля 5G модул, който ще се ползва в тестовете на Verizon. Представянето на серията Moto Z3 най-вероятно ще бъде през лятото – миналата година Moto Z2 Play беше анонсиран в началото на юли.

Следват три нови модела в масовата серия G – Moto G6, Moto G6 Plus и Moto G6 Play, които имат най-голям шанс за премиера през февруари. Устройствата ще заемат елементи от дизайна на Moto X4 с двойна основна камера и заден панел от 3D стъкло, a освен това ще имат дисплеи със съотношение 18:9. От Moto G6 очакваме преход към чипсет Snapdragon 450, а сред другите характеристики са 5,7” FHD+ дисплей, 3GB/4GB RAM, 32GB/64GB вградена памет и батерия с капацитет 3000 mAh. Основната камера ще комбинира 12МР и 5МР сензори, а за селфита ще има 16-мегапикселова камера.

По-голямото устройство ще има 5,93” дисплей със същата резолюция, чипсет Snapdragon 630 и батерия 3200 mAh. Камерите остават същите, а при паметта очакваме и вариант с 6GB RAM. Според информацията Moto G6 Play ще предложи 5,7” HD дисплей и батерия с капацитет 4000 mAh. Устройствата ще имат сензори за отпечатъци, а при Moto G6 Play ще е поставен върху задния панел. Moto G6 ще се появи в черно, сребристо и розово злато, а Moto G6 Plus ще е наличен в черно, сребристо и синьо-зелено. Moto G6 Play също ще се предлага в три цвята – черно, златисто и синьо. Сайтът посочва, че Moto G6 и Moto G6 Plus ще са на цени съответно 240 и 330 долара, а представянето най-вероятно ще е в края на февруари.

Източник: Droid Life (1), (2), (3)