Стрийминг услугата Tidal вече и в България

Стрийминг услугата Tidal вече официално е достъпна и за потребителите в България. Притежаваната от Jay-Z и много други известни музиканти компания осигурява достъп до над 60 милиона музикални изпълнения и повече от 250 000 клипа, а освен това твърди, че изплаща най-големите лицензни такси на музиканти и композитори измежду основните стрийминг услуги. Tidal предлага много ексклузивни изпълнения, включително и всички албуми на Jay-Z, които не могат да бъдат слушани в другите стрийминг предложения.

Може да ви е интересно

Tidal предлага два основни плана - Premium и Hi-Fi, които се различават основно по качеството на звука. Второто поддържа стрийминг във формати FLAC и MQA, което го прави подходящо за ценителите на по-качественото звучене. Tidal Premium е на цена 8.99 лв. на месец с опция за безплатен тест за срок от един месец. Достъпен е и семеен абонамент за 5 абоната срещу 13.99 лв. на месец. Tidal Hi-Fi струва 17.99 лв. на месец, а семейният абонамент е на цена 27.99 лв. Тук също е наличен безплатен тестов период за месец.

Можете да си спестите тази сума, защото заедно със старта на услугата в България VIVACOM обяви, че тя е достъпна при подписване на нов договор или преподписване на съществуващ за планове Smart L/L+/XL/XL+/U и i-Traffic XL+/XXL+. До края на годината всички потребители на оператора ще могат да слушат и гледат своите любими албуми и концерти в Tidal, без да се черпят от включените в плана мегабайти на висока скорост. Компанията посочва, че ползващите Android могат да се регистрират през приложението, а тези с iOS трябва да го направят през този линк.

 • През VPN се бях абонирал за Tidal миналата година 30 дни безплатно, а после имаха промоция на черния петък 1 долар за 3 месеца обикновен план(pro) и 2 долара за HiFi.
  Сега ползвам Spotify premium, заради wifi колонката, там с мод не става, трябва си реален premium. Но има и Tidal, ако се реша на план с вива, може да го заменя.
  P. S. На хромкаст аудио може Spotify да не е премиум, работи и мод, но само там. Но звукът на хромкаста не е толкова хубав, а и модовете не разрешават extreme quality, дори да пише друго.

  Spotify най-добре кешира и може да изкара дори 15 мин на скапан(почти без) Интернет.
  tzincbg
 • Тези, които го ползвате, стари абонати ли сте или сега (пре)подписахте договор?
  Воден-дух
 • На master качество съм и върви отлично и много бързо. Скоростта не се вдига повече от 20мбита пиково. Но съм на оптика директно и с 5ghz рутер. Забелязам и че кеша е прекалено малък, което ме кара да мисля че има някаква компресия. 6часа музика и кеша е 2гбайта само.
  PanasonicMobile
 • При мен няма проблеми с нета, даже едва вдига 20мбита при мастер качество и зарежда моментално. Обаче харчи батерията брутално. От типа на 37 45%спрямо всичко друго. На нормално качество няма никакъв проблем, да. Пък и става за wifi колонки, те обикновено имат и Spotify и Tidal. Проблемът е при hi fi(flac) и препоръките не са винаги в целта.
  tzincbg
 • И пак досегашните абонати сме прецакани, а съм преподписал преди 3 месеца ...
  Воден-дух
 • При мен няма проблеми с нета, даже едва вдига 20мбита при мастер качество и зарежда моментално. Обаче харчи батерията брутално. От типа на 37 45%спрямо всичко друго.
  PanasonicMobile
 • Брутално е качеството на Tidal HiFi с големите Flav файлове. За съжаление обаче иска перфектен Интернет и въпреки това при 25-30 mbit, колкото вдига вива в моя квартал, има пауза между песните. Този, който виваком дават, premium e нали с бързо зареждащи mp3, а не hi fi? Отлична алтернатива на спотифай.
  tzincbg