Стрийминг услугата Tidal вече и в България

Стрийминг услугата Tidal вече и в България

Стрийминг услугата Tidal вече официално е достъпна и за потребителите в България. Притежаваната от Jay-Z и много други известни музиканти компания осигурява достъп до над 60 милиона музикални изпълнения и повече от 250 000 клипа, а освен това твърди, че изплаща най-големите лицензни такси на музиканти и композитори измежду основните стрийминг услуги. Tidal предлага много ексклузивни изпълнения, включително и всички албуми на Jay-Z, които не могат да бъдат слушани в другите стрийминг предложения.

Tidal предлага два основни плана - Premium и Hi-Fi, които се различават основно по качеството на звука. Второто поддържа стрийминг във формати FLAC и MQA, което го прави подходящо за ценителите на по-качественото звучене. Tidal Premium е на цена 8.99 лв. на месец с опция за безплатен тест за срок от един месец. Достъпен е и семеен абонамент за 5 абоната срещу 13.99 лв. на месец. Tidal Hi-Fi струва 17.99 лв. на месец, а семейният абонамент е на цена 27.99 лв. Тук също е наличен безплатен тестов период за месец.

Можете да си спестите тази сума, защото заедно със старта на услугата в България VIVACOM обяви, че тя е достъпна при подписване на нов договор или преподписване на съществуващ за планове Smart L/L+/XL/XL+/U и i-Traffic XL+/XXL+. До края на годината всички потребители на оператора ще могат да слушат и гледат своите любими албуми и концерти в Tidal, без да се черпят от включените в плана мегабайти на висока скорост. Компанията посочва, че ползващите Android могат да се регистрират през приложението, а тези с iOS трябва да го направят през този линк.

 • Тъкмо се чудех що имам разлика в справката за данни на телефона и my vivacom, а се оказва, че трафика в tidal бил безплатен до юни. Мислех, че е само за новоподписали, но явно важи и за такива които са си платили отделно музикалната услуга.
  Вито
 • А преподписалите с виваком и tidal имат ли възможност за доплащане за hifi, или не става?
  Вито
 • Сега пробвах линка, който бях дал на 1-ва страница на темата, още е валидна промоцията.
  Виж го и през него ще стигнеш до страницата.
  iWolff
 • Активна ли е промоцията от 5 лв още?
  BANANA_18
 • Тоя бъгнат сайт.... Аз качвам три снимки, появява се една.... Нема се мъча повече. Първо ме реже, че била голяма снимката, после не качва нищо, въпреки, че я намалих.
  Вито
 • Имам хромкаст 2 през HDMI и от ТВ към 5.1 система с коаксиален кабел.Тидал или Spotify ще е по-добре Аз точно така слушам. Tidal е в пъти по качествен. Споти дори се прекодира до 256 кбита аас. Hifi на tidal е 1400 и chromecast го поддържа.
  Вито
 • Имам хромкаст 2 през HDMI и от ТВ към 5.1 система с коаксиален кабел.Тидал или Spotify ще е по-добре Tidal Hifi/Master. Все пак говорим за flac/ hi res flac файлове, а не за vorbis/mp3
  tzincbg
 • Имам хромкаст 2 през HDMI и от ТВ към 5.1 система с коаксиален кабел.Тидал или Spotify ще е по-добре
  BANANA_18
 • Tidal бачка ли добре на гугъл хромкаст ? Само хромкаст аудио имам. Работи. За съжаление през аналоговия изход не е добре, явно DAC-ът e слаб, през оптичния цифров изход е ок.
  Затова сега ползвам August Wr320. Става с неговото приложение, добре е.

  P. S. За плейлистите тая за трениране не ми хареса, почти изцяло хич хоп. Листата "класика на пътя" много по става за трениране, жизнена е.
  tzincbg
 • Tidal бачка ли добре на гугъл хромкаст ?
  BANANA_18
 • LDAC на 660 и 990 kbit е супер.
  tzincbg
 • Тоест слушалки с тези кодеци са достатъчни?Питането ми беше свързано с това дали хардуерно апарата ще може да възпроизвежда такъв звук.
  motofen2
 • В смисъл? То идва, но къде как отива е важното. Ако имаш слушалки с aptx hd или ldac е добре, ако нямаш ядец. На мен hifi у дома ми стига за сега.
  Вито
 • Мен ми е интересно откъде ще дойде това HiFi за всеки смартфон...
  motofen2
 • Мда, оня ден набързо пробвах у дома. Вчера бях в движение със слушалки. Една идея по плътен бас. Наложи се да го намаля от еквалайзера. То със слушалките е по-сложно положението, капризни са. 4 различни настройки имам в еквалайзера за 4-те модела слушаки, всичките с aptx. Определено и високите честоти са по-ясни при Tidal, просто aptx кодекът им такова танковата при теб. Или самите говорителчета.
  tzincbg
 • Мда, оня ден набързо пробвах у дома. Вчера бях в движение със слушалки. Една идея по плътен бас. Наложи се да го намаля от еквалайзера. То със слушалките е по-сложно положението, капризни са. 4 различни настройки имам в еквалайзера за 4-те модела слушаки, всичките с aptx.
  Вито
 • Пробвах и безжичните тапи с aptx, звукът там е същият като от спотифай, ноооо ресийвърът кърти прозорци. Явно трябва да смениш тапите. С aptx и средна хубост слушалки, изобщо не е като спотифай.
  Mapuok
 • Аз за себе си реших. След края на промоцията минавам на Tidal premium. Лев под спотифай, по-ясен звук, нормален Интернет трафик и пак ми поддържа August wifi адаптера за Edifier колоните.
  tzincbg
 • Ще видим май месец. Вчера си спрях семейния абонамент на споти. Ако остане на тая цена hifi на tidal ще е супер. Ако не, минавам на индивидуален план и съм в джаза, съседите също. :D
  Вито
 • Е тъй се прави - промоция в промоцията - българските търговци да се учат от Tidal :lol:
  radko89