Toshiba Encore идва през декември за 599 лв.

Toshiba Encore идва през декември за 599 лв.
Представеният през септември по време на изложението IFA таблет Toshiba Encore ще достигне до българските магазини към средата на декември. Таблетът е от новото поколение устройства с Windows 8.1, които предлагат дисплей с диагонал 8" и резолюция 1280 x 800 пиксела. Екранът е с високи ъгли на видимост и в това се уверихме лично при презентацията на устройството в България.

Джаджата е представена като разработена в тясно сътрудничество с Microsoft и залага на новите четириядрени процесори Atom Z3740 от серията Bay Trail-Т с честота до 1,86GHz. Оперативната памет е 2GB, а за файлове има 32GB памет, от които са достъпни около 16GB. Допълнителна памет може да се добави чрез microSD слот. По-особеното в софтуерно отношение е включването на пълната версия на Microsoft Office Home and Student 2013, който иначе струва около 139 евро.

Таблетът е с тегло 480 грама и има две камери с резолюция 2МР и 8МР. Добавени са още стереоговорители с технология на Dolby, две микрофона за подобряване на звука и micro HDMI порт. Сред сензорите откриваме акселерометър, компас, жироскоп, GPS и сензор за околна осветеност. Батерията стига за около 7 часа работа. Пазарната премиера в България се очаква през първата половина на декември на цена около 599 лева.

  • Чак пък грозен, това всеки си решава за себе си. Според мен формата ще е удобна за държане и това е по-важно.
    Crasy
  • Ужасно грозен, безличен дизайн.
    StefiMo