Цената на iPhone 4 на старо се e увеличила

Цената на iPhone 4 на старо се e увеличила
От Piper Jaffray са направили проучване на цените на някои телефони на Apple и Samsung на старо и имат интересни резултати за споделяне. Според анализаторите цената на iPhone 4 на старо се е покачила с около 10%, докато тази на iPhone 4S и на iPhone 5 е спаднала. Най-сериозен спад обаче отчитат Galaxy S III и Galaxy Note II. Според AppleInsider цената на iPhone 4S в САЩ е спаднала с 11,85%, докато тази на iPhone 5 с 3,75%.

Предположенията защо цената на iPhone 4 остава толкова висока са, заради вероятността през част от периода телефона да бъде спрян от продажба, заради съдебните дела със Samsung. Цените на Galaxy S III и Galaxy Note II в eBay са доста по-ниски - с 27,32% по-малко за Galaxy S II и 35,54% по-малко за Galaxy Note II. Проучването е направено в САЩ и Китай, като от агенцията съобщават за подобни тенденции на двата пазара.

http://appleinsider.com/articles/13/08/07/resale-value-of-apples-iphone-4-increased-10-since-april-galaxy-s-iii-dropped-27

 • @[B]Ванката[/B] - Имам само 1 въпрос към теб и ако можеш да бъдеш обективен, ок? КОЙ (ш*бан) идиот от сектата мисли за тези неща които си написал, когато си купува iДжаджата? ;) п.п. Сорри, не съм обективен... ;) п.п.2 Запалянко съм на футболния мач Apple vs. Google (iOS vs. Android). И наистина, ама наистина ИМАМ много ПУКАНКИ... ;)
  Rosen Petkov
 • Кой глупак, ще си купи на старо айфон 4, като за малко повече пари (незначителна разлика), ще си купи айфон 4с? За мен от айфоните той е най-добрия.:)
  Ванката
 • [Quote]а и не само това, търсенето им е толкова занижено[/Quote] Не търсенето им е занижено а предлагането е голямо от такива като теб които непрекъснато си сменят телефоните.Отделно ниския и средния клас нови са с толкова достъпни цени и толкова предлагане от операторите че се предпочита да се вземе някой субсидиран телефон отколкото да се рискува с втора употреба.Колкото до високия клас там хората или може да си го позволят или правят дългосрочна инвестиция и предпочитат новото(вие сте по средата - хем искате непрекъснато да сте с последен модел хем не приемате че цената на купеното веднага пада много, непрекъснато излизат по-нови модели и че не всеки иска да купи втора употреба особено ако се предлага на цена близка до новото). При айфона причините са други - защото все по-трудно е да се намерят 4-ки а много хора не харесаха 5-цата и си искат старите модели(които вече не се произвеждат).Тук търсенето и цената се увеличават защото предлагането е малко.
  AVKansazov
 • Да де, ама пак пропускаш основното в случая: Щом ти си на сметка от продажбата на такъв стар телефон, значи някой друг яко се е прецакал, купувайки го (Хвърляйки прилична сума за него). :P Та, не виждам какво й е положителното на такава схема. А и след като си сменяш често телефоните, значи самият ти по дефиниция не си на сметка и си консуматор.;)
  mkpetrov
 • Нито едното нито другото, просто съм педант и не обичам старите телефони да ги оставям по чекмеджетата, аз няма да кой да ги дам, а и сменям доста често телефоните, но при андроидите загубите са най-големи, а и не само това, търсенето им е толкова занижено, че понякога реално по 6 месеца стой обява без и 1 да се обади, ако е някой от по-забутаните андроиди на самсунг среден клас...
  Holon
 • [Quote]Имах нексус и се наложи да сваля цената много за да се обади някой въобще... да не говорим, че цените на андроидите падат невероятно бързо и скоро се озоваваш с невъзможно за продаване устройство.[/Quote] Ако купуваш телефони за препродажба, тогава не коментирам... А ако през 2 месеца си купуваш нови телефони и продаваш старите, има 2 варианта - или имаш много пари и се чудиш какво да ги правиш, или имаш малко и не успяваш да прецениш за какво ще ти стигне бюджета и затова се налага да продаваш... Аз лично ползвам телефон, докато ми върши работа. Сменям го или като си харесам нещо качествено ново, или когато се счупи... Старите телефони на практика никога не ги продавам - все има на кого да ги дам около мен... Определени модели на Нокиа 1100 държат цена няколкостотин долара, ама не те виждам да ползваш такъв, защото цената му се запазва, дори покачва, нали? :D
  KOBRETI
 • Holon ти купуваш за да продаваш или купуваш за да ползваш ? Ние сме в България и ни вълнува как е положението в нашия пазар, защото от чуждия полза не взимаме.
  vYv
 • Понякога цената на даден продукт се вдига, и заради неговата антична стойност.:D:D:D
  Ванката
 • И какво, според теб е нормално да си купиш праисторически хардуер на висока цена, а не е нормално да се обезценява бързо (С оглед бързото развитие в сектора)?
  mkpetrov
 • Айфона е много търсено устройство, всеки може да напише каквото си иска, обаче моят айфон 4 го продадах за секудни (не в България). Имах нексус и се наложи да сваля цената много за да се обади някой въобще... да не говорим, че цените на андроидите падат невероятно бързо и скоро се озоваваш с невъзможно за продаване устройство.
  Holon
 • Или по - скоро защото: [Quote][B]Предположенията защо цената на iPhone 4 остава толкова висока са, заради вероятността през част от периода телефона да бъде спрян от продажба, заради съдебните дела със Samsung.за[/B][/Quote]
  Ванката
 • Няма нищо иновативно в 5, което го няма в 4, че да е изпреварил времето си... Изпреварил времето си примерно е бил първият таблет на MS 2001-ва...
  KOBRETI
 • Или по-скоро е продукт изпреварил времето си.
  Nistel