В iOS 14 най-сетне можете да изберете друг браузър по подразбиране

В iOS 14 най-сетне можете да изберете друг браузър по подразбиране

С излизането на iOS 14 и iPadOS 14 Apple най-сетне ще осигури на потребителите повече възможности за избор по отношение на вградените в платформата приложения. Новото издание позволява да се изберат клиент за електронна поща и браузър по подразбиране, което означава, че потребителите могат да натиснат линк или email и те да се отворят в предпочитаните от тях приложения.

От Apple посочват, че външните браузъри все още трябва да ползват нейния уеб енджин WebKit. Като цяло това е дълго чакана промяна в политиката на компанията, но засяга само споменатите приложения, а за останалите задачи ползващите iOS ще трябва продължат да работят по подразбиране с предложенията на Apple - галерия, камера, карти, съобщения, календар и т.н.

Със сигурност мнозина биха искали да получат възможност да заменят и тези приложения по подразбиране, защото са налични много алтернативи, които в повечето случаи са по-добри и по-функционални. Не е ясно какво е довело до тази неочаквана промяна в политиката на Apple, но не е изключено тя да е свързана с многобройните критики и разследванията на практиките на компанията от различни регулатори.

Източник: The Verge

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Себе си как кой [emoji16]
    Виж го ,че е малоумен на n-та степен


    Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro
    kanar
  • Некадърници!!! Даже не се разбра кой обиждаш :lol:
    radko89