Вече можете да изтеглите iOS 13.5 с по-лесно отключване при носене на маска

Apple започна разпространението на iOS 13.5, включваща функции, които са пряко следствие от пандемията от COVID-19 – улеснява отключването на устройството, ако носите маска, и добавя поддръжка за новата технология на Apple и Google за известяване при контакти със заразени лица.

В досегашните издания на платформата при опит за отключване чрез Face ID, докато носите маска, се налагаше да изчакате няколко секунди, преди телефонът да покаже опция за въвеждане на парола. В новата версия можете да плъзнете нагоре върху долната част на екрана, за да покажете полето за парола.

iOS 13.5 поддържа и новото API на Apple и Google, което може да се ползва от външни приложения на здравни агенции, за да извести потребителите, ако са били в близост на заразени с коронавирус, като се ползва Bluetooth. По-късно функционалността ще бъде вградена директно в платформите на Apple и Google, така че нотификации ще се показват дори и да нямате инсталирано такова приложение.

С новата версия на iOS идва и опция, която позволява изключването на функцията за автоматично уголемяване на прозореца с говорещия в момента в груповите разговори през FaceTime. Сред другите новости са опция за споделяне на песни от Apple Music в Instagram Stories, а освен това са отстранени пропуски в сигурността на приложението Mail.

Източник: MacRumors