Вече може да инсталирате публичните бета версии на iOS 14 и iPadOS 14

Вече може да инсталирате публичните бета версии на iOS 14 и iPadOS 14

Apple започна разпространението на публичните бета версии на iOS 14 и iPadOS 14, след като досега тестовият софтуер беше наличен само за разработчици. Това позволява на всички потребители, които желаят да експериментират, да изпробват новите издания на платформите преди излизането на финалните им версии през есента. В тях все още може да има бъгове, така че е добра идея да направите резервно копие на информацията в устройствата, си преди да ги инсталирате.

Инсталирането на публичните бета версии на iOS 14 и iPadOS 14 в iPhone и iPad е лесно и включва посещаване на този сайт на Apple през Safari в мобилното устройство. След това трябва да изберете опцията Enroll Your Devices, маркирате iOS 14 или iPadOS 14 и да последвате инструкциите. Ще се появи бутон за изтегляне на специален профил, който трябва да запишете в устройството. После трябва да отворите секцията Settings на вашето устройство и да натиснете опцията Profile Downloaded горе в списъка, а след това да задействате изтеглянето на бета версията.

Повече за промените в iOS 14 има тук.
Детайлите за промените в iPadOS 14 са тук.
Ето кои устройства ще получат новите версии.

 • Благодаря!
  vivacom
 • Благодаря!
  vivacom
 • Аз инсталирах 14 бета 2. Искам да попитам как мога да се върна на 13.5.1?
  1. Изтегляш (*.ipsw за сътоветния модел, който ползваш): https://ipsw.me/product/iPhone
  2. Влизаш в DFU режим:

  https://www.imore.com/how-to-reset-enter-dfu-mode-iphone-7 (за тези с Touch ID)
  https://www.imore.com/how-to-iphone-ipad-dfu-mode#iphone-xs (за по-новите с Face ID)

  Отваряш iTunes натискаш левия Shift бутон (на клавиатурата на компютъра имам предвид), след което бутона Restore (на iTunes) - така ще ти даде да избереш изтегления файл (*.ipsw) и от там нататък чакаш да приключи за около 10 - 15 минути.
  Ако остана на 14 ще получавам ли официални ъпдейти на iOS или ще трябва вече да инсталирам ваичко ръчно? Ще получаваш по-нови beta версии, а официална - само "ръчно" и ако от там нататък си караш с официалната ще си получаваш само официални версии, ако инсталираш отново beta профила - тогава пак ще ти предлага beta версии.
  centur
 • Аз инсталирах 14 бета 2. Искам да попитам как мога да се върна на 13.5.1?
  Ако остана на 14 ще получавам ли официални ъпдейти на iOS или ще трябва вече да инсталирам ваичко ръчно?
  vivacom
 • Интересно, други години бетите и при мен грееха от време на време, но вече съм втора седмица с дев бета и не съм забелязвал нищо.
  radko89
 • Малко да изпреваря събитията - ако ви се появи проблем с греене на телефона и дрейн, махнете ВСИЧКИ уиджети от екрана. Снощи я сложих, а днес сутринта забелязах дефекта. След четене попаднах на дискусия в реддит, премахнах всички уиджети и нещата се нормализираха.
  NSWDG