Vivo X50 Pro ще включва камера с гимбал система за стабилизиране

Vivo X50 Pro ще включва камера с гимбал система за стабилизиране

Към края на февруари Vivo представи концептуалния смартфон APEX 2020, който включва гимбал стабилизираща система за камерата. Според компанията това решение е с 200% по-ефективно спрямо използваната в момента система за оптична стабилизация (OIS).

В изминалите дни от компанията споделят информация, с която загатват, че решението все пак ще се появи в модел, който ще е достъпен за потребителите. Става дума за Vivo X50 Pro, но засега все още няма допълнителни данни за него.

Модулът за камерата включва сензор с перископна оптика, два стандартно изглеждащи сензора, както и голям основен сензор. В рекламните материали виждаме секцията с камера, монтирана на роботизирана гимбал система. Демонстрира се и постигането на високо качество на снимките при ниска околна светлина.

APEX 2020 включваше уникална система за перископен зуум с подвижни елементи в обектива, които позволяват постигането на реален 5- до 7.5-кратен оптичен зуум. При Galaxy S20 Ultra от друга страна виждаме фиксирана фокална дължина, като се използва интерполация за постигане на цифров и хибриден зуум за някои стъпки. По всичко изглежда, че X50 Pro ще заложи на фиксирано решение.

Публикации на компанията подсказват, че в бъдещото устройство може да е интегриран новият сензор Samsung ISOCELL GN1. Телефонът ще предложи 5G свързаност, а премиерата му е планирана за 1 юни в Китай, като е възможно моделът да се предлага ексклузивно в страната.

Източници: Vivo (1), (2), Slashleaks

  • Тази "гимбъл" система не е ли като във полупрофесионалните камери на Сони. Друсаш я , а окото на обектива сякаш стои на едно място?
    julianjulian10