Вече можете да изтеглите първите публични бета версии на iOS 13 и iPadOS 13

Вече можете да изтеглите първите публични бета версии на iOS 13 и iPadOS 13

Заедно с първата публична бета версия на macOS Catalina днес Apple пусна и първите бета версии на iOS 13 и iPadOS 13, които могат да се инсталират от всеки притежател на съвместими устройства без да е нужно да е регистриран като разработчик. Премиерата на новия софтуер беше в началото на юни в рамките на WWDC, а финалното издание се очаква тази есен заедно с новите хардуерни продукти на компанията.

Тази година Apple за първи път раздели iOS на две части, като осигури специална версия за таблетите iPad, в която са включени оптимизации за по-добро използване на големия екран. Ако искате да изпробвате промените, които са намерили място в новия софтуер, ще трябва да го направите на свой риск. Apple предупреждава, че става дума за предварителен код, който може да съдържа бъгове и може да не работи като завършеното издание.

Затова е препоръчително да направите резервно копие на информацията в устройството, в което ще инсталирате бета версията. След като сте готови, е достатъчно да посетите през браузъра на устройството сайта за бета софтуер на Apple и да го запишете в програмата. После ще се наложи да изтеглите специален профил, който ще активира в настройките на телефона или таблета опцията за изтегляне на тестовата версия.

Заедно с това през портала са налични бета версиите на macOS Catalina и tvOS 13.

Повече за промените в iOS 13 и iPadOS 13 можете да прочетете тук.

Оферти на деня