Видео на Sony показва част от приложенията на новите й 3D камери

Видео на Sony показва част от приложенията на новите й 3D камери

В края на миналата година писахме за новите 3D камери на Sony, които използват ToF технология с лазерни пулсации за прецизното сканиране на околността на разстояние до 5 метра. Тогава стана ясно, че компанията е започнала масовото им производство в края на лятото и скоро те ще се появят във все повече устройства - едно от тях е Honor View20. Заговори се, че и Apple проявява интерес към технологията за добавяне в iPhone, което беше потвърдено наскоро и от източници на Bloomberg.

Sony нарича разработката DepthSense и демонстрира в интересно промоционално видео различните й приложения като размяна на съобщения, забавления с игри с добавена реалност, пазаруване и разглеждане на снимки. Вече има слухове, че такава камера ще е добавена към очаквания на мобилния конгрес Xperia XZ4, но дали това е така, ще разберем на 25 февруари, когато е пресконференцията на компанията в Барселона.

  • Някой може ли да ми обясни с какво крайния резултат е по-различен от Google Project Tango ? И защо го взимат като го възприемат като следващия хит, като Google Project Tango беше спрян преди 2 години заради липса на интерес ?
    misho1321