watchOS 7 има функция за проследяване на съня

watchOS 7 има функция за проследяване на съня

Днес Apple представи и новостите в watchOS 7, чиято финална версия ще излезе тази есен и ще е налична за Apple Watch Series 3 и по-нови умни часовници. За първи път през следващия месец компанията ще пусне и публична бета версия, която ще може да се ползва от желаещите за достъп до новите функции.

Сред добавките е възможност за споделяне на конфигурацията на дигиталните циферблати, като те могат не само да бъдат изпратени през Messages или Mail, но и да бъдат открити в App Store или пък заредени през линкове от сайтове или социални мрежи.

Новата версия включва обновени циферблати, а разработчиците ще получат възможност да осигурят повече от една функция за приложение в един циферблат. watchOS 7 добавя и възможност за проследяване на съня с допълнителни инструменти за подобряването му и визуализиране на резултатите.

Платформата е снабдена и с функция за автоматично отчитане миенето на ръце, като ползва акселерометър, микрофон и машинно обучение, за да стартира 20-секунден таймер. Часовникът може да ви напомни да измиете ръце и след като се приберете вкъщи. Данните за миенето на ръцете се показват в приложението Health.

Фитнес приложението в платформата получава 4 нови режима – Core Training, Dance, Functional Strength Training и Cooldown. Включена е и функция, която ще уведоми потребителите колко силно слушат музика през слушалки от iPhone, iPod touch или Apple Watch и как това се отразява на техния слух. Устройството ще следи навиците ви на слушане и при нужда ще ви предупреди да намалите звука.

Сред другите нови функции са показване на указания при навигация с велосипед, превод през Siri и нови метрики за физическа мобилност в приложението Health като скорост на изкачване и слизане по стълби, дължина на стъпката, скорост на ходене и др.

Източник: Apple