Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro може да предложат 108MP камери

С голям интерес очакваме премиерата на новата серия смартфони от висок клас на Xiaomi Mi 10, която ще се състои на 11 февруари. Сега благодарение на XDA Developers получаваме потвърждение за един от основните акценти в Mi 10 (кодово име Umi) и Mi 10 Pro (Cmi), а именно наличието на 108MP сензор в основната камера.

Данните са открити в „build.prop“ файлове, свързани с двете устройства, които до голяма степен потвърждават кодовите названия Umi и Cmi. По този начин се потвърждава наличната досега информация от приложението Mi Gallery, в чийто код първоначално бяха открити следи за наличието на 108MP сензор в моделите Mi 10 и Mi 10 Pro.

Xiaomi вече потвърди официално, че двата смартфона ще бъдат базирани на чипсет Snapdragon 865, а Mi 10 Pro може да предложи още бързо зареждане при 66W, 16GB RAM, 512GB памет за файлове и дисплей с честота на опресняване 120 херца. Стандартният вариант най-вероятно няма да поддържа зареждане с такава мощност.

В прегледаните от XDA файлове се споменава и за трети модел с кодовото име lmi, който най-вероятно е Redmi K30 Pro. Този смартфон също ще използва чипсет Snapdragon 865, за което подсказват данни от тест в Geekbench. Възможно е останалите параметри да са идентични с тези на K30 5G.

Източник: XDA Developers (1), (2)