Xiaomi Mi Box S с ъпдейт до Android 9

Xiaomi Mi Box S с ъпдейт до Android 9

Малкото устройство Xiaomi Mi Box S представлява един от най-бързите и евтини начини да направите умен всеки телевизор с HMDI вход, като добавите към него силата на Android TV. През последните седмици китайската компания тестваше важен ъпдейт за него, който добавя Android 9, а в началото на 2020 работата явно е приключила, защото преди дни стартира разпространението на стабилната версия на ъпдейта и той вече е достъпен за всички потребители, а не само за записаните в програмата за бета тестове.

Новата версия носи подобрения в системния интерфейс на Android TV плюс оптимизирано меню за настройки и нов слайдер за управление на звука. По-важно е добавянето на поддръжка за Amazon Prime Video и включване на едноименното приложение в ъпдейта. Досега то не можеше да бъде инсталирано от Play Store, но щом вече е в софтуера на Mi Box S, ще може да се обновява от магазина за приложения. С обновяването идват и поправките на сигурността на Android за ноември.

Според някои потребители вече е възможно ползването на контролери DualShock 4, а освен това е подобрена работата с 1080i50/60 съдържание и то хардуерно се обработва до 1080p50/60. Съобщава се и за проблеми с работата на Chromecast, но според някои потребители те се отстраняват лесно с изчистване на кеша на приложението и рестартиране на джаджата, макар че не всички имат успех с това.

  • Стига глупости, с 3-ката съм, стои постоянно включена и работи идеално(скоро изгледах няколко сериалчета на НВО-то с него).Когато получи 8-цата имаше няколко проблема за изчистване но с времето и още няколко ъпдейта всичко се оправи.Даже напоследък обмислям да сменя дървения Миникс с една S-ка.Проблема е само че АндроидТВ ОС-а е удобен за управление но доста ограничен.
    AVKansazov
  • Нямам посочените от теб проблеми, а го използвам доста интензивно !
    Боби13
  • Тоя боклук не става за нищо. Като цяло Android TV box под 150 евро няма свестен. Греят, забиват постоянно, зациклят. Страшно е изнервящо.
    propov