YouTube вече поддържа HDR видео в съвместимите телефони

Смартфоните с HDR дисплеи са малко, а още по-малко са възможностите на техните притежатели да гледат HDR видео. През последните месеци все повече услуги добавиха поддръжка на съдържание с разширен динамичен диапазон за мобилни устройства и потребителите могат да се насладят на някои от любимите си филми и сериали в предложения като Amazon Prime Video и Netflix. Досега в списъка липсваше името на най-популярния сайт за споделяне на видео YouTube, макар че от края на миналата година той може да доставя такова съдържание към съвместимите телевизори.

През последните часове това се промени и потребителите на телефони като Samsung Galaxy S8, S8+, Note8 и Sony Xperia XZ Premium вече могат да гледат HDR видео в различни резолюции и при кадрова честота 60fps. Имайте предвид, че плейбекът все още не е съвсем безпроблемен и при Sony Xperia XZ Premium изпитахме накъсване на картината и пропускане на кадри дори и при по-ниска резолюция. Освен това няма възможност да гледате HDR видео в обикновен режим, а при завъртане на телефона в хоризонтално положение яркостта на дисплея автоматично се увеличава до максималната степен.

Източник: Android Police

Ново

Според нова информация HDR опцията е налична за LG V30 и за телефоните Pixel, но засега не можем да я открием в Pixel XL. В допълнение досега Google не е промотирала тази възможност на телефоните и не е изключено да става дума за грешка.

 • Аз почти не използвам апове за нещо, което може да се ползва на телефон в браузър в десктоп режим. На Долфин браузър примерно, мисля, че и с Макстън бях пробвал, проблеми няма да се гледа на екран с 2560 х 1440 резолюция, 2160p, вероятно и повече, ако wi-fi връзката го позволява. Процесор SD 820. Никакви проблеми. Няма апове, няма глупости. Не виждам защо все трябва да се чака производителят да добави и шумно оповести HDR+++ и не знам си какви маркетингови щуротии, вкл. и с моделите, задължително най-новите излезли, за да увеличи и без това прекомерния хайп преди и скоро след излизането. Или пък на специални апове. На екранче 6 на 5. Да не говорим за батерията след половин час и греенето. Не знам, дали някой от вас се е ровил или ръчно е редактирал разрешения и достъп до мрежата на инсталираните си приложения, особено на Ютюб и Фейсбук аповете. Не само имат достъп до майчиното ви мляко, но и го свързват с Гугъл акаунт, банкови сметки, телефонен номер, оператор, всички действия и местоположения, свързани с използване на локация, микрофон, камера и какво ли още не, постоянно и с натрупване (без да ви питат какво и кога). Айде няма нужда.
  MEnergy
 • Успокой се Саше, в новината се казва, че се забелязват някои проблеми с услугата, а не с телефона ти конкретно. И аз на S8 забелязах пропускане на кадри в някои от клиповете. Явно още не са изчистили всички проблеми. Странно е и това, че независимо от яркостта която си задал, клиповете тръгват с много висока яркост. Също така на S8 не могат да се разпънат на целия екран.
  board
 • "Колега, каква редакция? Не четеш ли?" Ами кой твърди, че е пробвал 4К HDR в/ху Samsung и LG ГЛАДКА РАБОТА, да не бе аз? Кой пише тези съобщения, ако не редакцията на Moblebulgaria? Или всеки може да си пише рекламки безотговорно? Ако си Police, свърши си работата :-)! Или само си лафим?
  Alexander_97
 • [Quote]Впрочем, готов съм да донеса телефона в редакцията Ви и да проверите сами! Също така и аз да видя това, което вие твърдите![/Quote] Колега, каква редакция? Не четеш ли? [Quote]Източник: Android Police[/Quote]
  algor
 • Впрочем, готов съм да донеса телефона в редакцията Ви и да проверите сами! Също така и аз да видя това, което вие твърдите!
  Alexander_97
 • Жалко е, че Сонито не поддържа някоя VR платформа, поне да има някаква файда от 4К дисплея.
  board
 • Впрочем, готов съм да донеса телефона в редакцията Ви и да проверите сами! Също така и аз да видя това, което вие твърдите!
  Alexander_97
 • "Имайте предвид, че плейбека все още не е съвсем безпроблемен и при Sony Xperia XZ Premium изпитахме накъсване на картината и пропускане на кадри дори и при по-ниска резолюция." оТ статийката Два часа гледах клипове! Никакво накъсване, никакво спиране! XZP купих вчера и това ми беше първата проба. Май друг телефон с 4К и HDR НЯМА. Това ВИ липсва в съобщението. Фейк нюз! Да ви имам новините! Коя дата сме днес?
  Alexander_97
 • Lumia 930 работи перфектно...(yes)(yes)
  mathur
 • +1 за S8 Edge, работи на 4K HDR 60 fps перфектно
  Mutanta