За 4 месеца от Huawei Mate 9 са продадени 5 милиона броя

За 4 месеца от Huawei Mate 9 са продадени 5 милиона броя

От поредното издание на традиционното събитие Huawei Analyst Summit, което се проведе тази седмица в родния град на компанията Шънджън, идва още интересна информация, която засяга представянето на скорошните й флагмански смартфони. В рамките на срещата беше обявено, че за 4 месеца продажбите на фаблета Huawei Mate 9 са достигнали 5 милиона броя, което се оказва с 36% повече в сравнение с неговия предшественик Mate 8. Най-вероятно става дума за всички версии на телефона, защото компанията има навика да сумира резултатите на всички модели в дадена серия.

Huawei отново изтъкна, че продажбите на моделите Huawei P9 са надхвърлили 12 милиона броя, но тук увеличението спрямо Р8 е още по-впечатляващо – 152%. През идните месеци ще научим как се представят P10 и P10 Plus, но очакваме то да е по-добро от това на P9. Продажбите на телефоните започнаха преди броени дни и те вече са налични на над 30 пазара, а освен това изпревариха пазарната премиера на новите флагмани на LG и на Samsung, което може да им помогне да спечелят повече фенове.

Източник: Huawei

Препоръчани оферти

 • И аз го заглеждах. Ама сега май ще бъде S8+ Най-много са двоумя за камерата. За мен и сега този който си ползвам е пушка, ама камерата бавно фокусира Така съм свикнал с огромния дисплей. че сега се чудя какво ще правя с тези дисплейчета:D
  geleto_
 • Ако визираш Мейта, аз не му ограничавам функционалноста по никакъв начин и си работи добре. Имах в предвид че без ограничения стигам 6 часа СОТ, а с с по-малко блутут, ГПС и мобилен нет може да се изкарат и повече. Мога да те уверя че ако има слабо мяст Мейта, то не е в функционалността. Ако например на някой не му харесва дизайна донякъде мога да го разбера, имайки предвид личните предпочитания на всеки. Но като цяло останалите параметри на телефона са на доста добро ниво според мен. Като казвам добро ниво имам в предвид - качество на изработка и батерия са отлични. Камера , ОС, функционалност са много добре ( лично мнение от опит ). Не казвам, че няма още много добри телефони на сходна цена. Преди да го взема и аз се двоумях, но сега не съжалявам. :)
  paulstar
 • Е как прецени, че модела, който ти използваш (дори не си написал какъв е модела) е в пъти по-добър след като дори не си използвал и не си виждал даже (сам го написа малко по-надолу в коментарите) ? На слушалки V10 и V20 безспорно изкарват по-добър звук, заради DAC-а, но тези два телефона нямат стерео говорители, както Мейт 9. Без слушалки не е валиден твоя коментар. Как така все се изказвате за модели, които даже не сте виждали? Ама ей така, да си вървят коментарите...
  bladyy
 • Кое точному е в пъти по-добро? Камерите са равностойни като качество. Музика не слушам не мога нищо да кажа. От там нататък Мейта превъзхожда във всяко едно отношение Лг В10, ако за него говориш. Виж го каква тухла е това Лж, а е с 3000ма/ч батерия, срещу 4000 на мейта. Дисплеят на Мейт 9 е по-голям, а рамерите на корпуса са по-малки и в трите посоки. За производителност да не говорим СД 808 срещу Кирин 960. Малко като пишете мислете. Само щото бил един телефон "китаец" и всички други, дори и недуразумения като това лж трябва да са по-хубави. С 3 думи Мейт 9 е [B]комплексно най-добрият телефон[/B] към момента на пазара!
  rumbo
 • Ползвам V серията на Lg и не е от най красивите но определено е в пъти по добър от китаеца ползвам камерата на телефона и слушам музика звука на китаеца е доста далече от този на моя телефон
  Vasil977
 • 7 часа SoT е изкл'чително добър резултат, ако е постигнат при нормална употреба, а не при постоянна употреба (т.е. не да го изкараш от зарядното в 2 и да го позлваш активно до 9, защото това не са реални резултати). В случая това е без допълнително изкл'чени функции. Samsung (без Note), LG, HTC и останалите големи компании могат само да мечтаят за такъв резултат. Ама нали са по-красиви, явно това им е голямото предимство. :D
  muamamu1
 • Мисля, че не си разбрал добре колегата по-горе. Ако не държиш да си 24/7 в Facebook и Twitter тогава телефона прави спокойно 10 часа СОТ. За ограничение на тези неща иде реч, иначе си powerfull от всякъде.
  ronnie
 • Прав си за това всеки харесва различни неща и всеки си има мнение единственото което аз не схващам как на апарат струващ 1300-1500 лв трябва да ограничиш функциолноста за да работи добре безмислено е
  Vasil977
 • Здравейте, тъй като изпозлвам телефона от Декември и аз да изкажа мнение. СОТ никога не съм достигал 10 часа, 7 и нещо и нещо да, но като се изключат и ограничават някои от функцийте сигурно може и да се постигне. Относно това дали е хубав и т.н. всеки си има мнение, дали ще е за дизайн, функционалност и т.н. На различните хора се харесват различни неща. Мен този телефона от към дизайн, камера, дисплей и най-вече от към батерия ми върши прекрасна работа. Това е от мен. Поздрави и нека хейта да е на минимум.
  paulstar
 • Преди години куцаше софтуерната поддръжкат на Хуауей, но сега не е така.
  bladyy
 • Можеби някакво китайско село си е купило такива твлефони защото аз пътувам доста и съм виждал само един човек с такъв телефон и то той го смени с айфон 7 на четвъртия ден
  Vasil977
 • Поддръжката е средна хубост. М/у Самсунг и LG.
  jeff1980
 • Аз му бях хвърлил око, ама цената и съмнение в поддръжката ме спират
  geleto_
 • Mate 9 е едно от най-добрите устройства в момента. Нормално е да имат много продажби.
  jeff1980
 • Деградирал? Нито съм станал алкохолик, нито наркоман, нито престъпник нито крадец, нито убиец. Изкарвам парите си с честен труд. Винаги стоя с гордо изправена глава. Твоите представи за деградация не ме интересуват. "По-смислени" телефони ???!!! Я пак. Аз съм на обратния полюс : който и смартфон да ми дадеш пак ще правя всичко, което искам дори и с най-ниския клас.
  LegolasElf
 • Леголасчо, в момента устройствата на Хуауей са по-смислени от тези на самсунг. Последния самсунг, който си струваше да се купи бе спрян от производство. Оу, сетих се, ти имаш такъв и се хвалиш на ляво и на дясно, че още го ползваш и си надхитрил самсунг.. Чудно ми е ако утре недай си боже ти изгори къщата, заради телефона, дали и тогава ще се хвалиш... Та все тая де. С всяка седмица деградираш все повече и повече, личи си по безсмислените коментари, които пишеш.
  bladyy
 • Цифрата не е малка и е добра , но може би ще е това .С новите флагмани които излизат и ще излизат ще се забрави за Mate 9 . Иначе за мен Mate 9 e Премиум устройство , нещо което не мога да кажа за P10 тьй като няма собствен облик/ако претендира за флагман/ а е безсрамно копиран/без значение че е добре/.
  gergoff
 • Темата е за Huawei, намесихте Samsung и след това, някой друг ви е виновен!
  chany
 • [Quote]И защо му е да лъже?Защо така нахрани човека?!?![/Quote] Наистина ли мислиш, че ме интересува колко SoT прави някой Huawei? И бих спорил за такова нещо??? [Quote]Купил Mate 9, докато чакал да излезе нещо по-така, и повече за друг телефон не иска и да чуе [/Quote] Ти му вярвай, не те спирам (woo)
  LegolasElf
 • [Quote]Много добре лъжеш [/Quote] И защо му е да лъже? Хайде да отворим форума, може ли? https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=89487 Има си там цифри и както има 8 часа СОТ, така има и 10 часа, като хората си казват какво са ограничили и имат ли ограничения изобщо. Защо така нахрани човека?!?!
  algor