За десет години Apple е продала над 500 милиона таблета

За десет години Apple е продала над 500 милиона таблета

Вчера Apple представи новия си таблет iPad Air, както и обновен вариант на най-достъпния си таблет iPad. По време на анонса обаче от компанията споделиха и интересни данни за продажбите си на този тип устройства.

Така например от пускането в продажба на първия iPad през вече далечната 2010 от компанията са продали на 500 милиона таблета. Това е и първият случай, в който компанията от Купертино споделя информация за продажбите си, откакто прекрати тази практика през 2018.

53% от потребителите, купуващи iPad, в момента се сдобиват с първото си такова устройство. Това означава, че пазарът на таблети все пак има развитие. Това, разбира се, е така и заради условията на пандемия, в които се намираме. Иначе таблетите на Apple имат най-високо ниво на потребителска удовлетвореност при този тип устройства.

  • Напълно подкрепям мнението, че за всяко устройство си има потребители. Аз също бях от тези, които разправяха, че няма смисъл от таблетите и са безсмислени, но преди 4 години си взех 10 инчов на самсунг и си е избил парите до сега двойно. Ползва се всеки ден и е много удобен за разцъкване в къщи докато си почиваш и искаш нещо да разгледаш или провериш, освен това го ползваме нон стоп за следене на малкия бебок докато спи вечер, а преди това и на обяд. Вечер като си лягам съм свикнал да гледам 20-30 минути twitch stream в леглото. Също така като пътуваме е доста по-удобно да вземеш един таблет със себе си, от колкото да се разнася цял лаптоп със зарядно и мишка. А да се срявняват само инчове на диспелей не е много точно, защото отношение на екран да речем 20:9 и 16:9 ти дава съвсем различно усещане.
    D0N4T3LL0
  • Таблетите нямат бъдеще, тел са вече достатъчно големи примерно нот 20 ултра на самсунг, ако искам по голям екран ще си купя лаптоп Не мисля така. Това, което казваш може да се случи, когато развият Fold устройствата до размер 10 и над 10 инча при отваряне. Чак тогава таблетите ще изчезнат. Лаптопите са повече за работа и по-малко за разпускане. Неудобни са за носене навсякъде, не можеш да се изтегнеш на дивана, за да си починеш и лаптопа да го държиш като таблет, докато браузваш, играеш някоя игра или просто гледаш клипове в тубата. Всяко устройство си има своето предназначение и своите потребители. Няколко човека около мен говореха същите неща, че таблетите нямали бъдеще, че били безсмислени и всеки от тях, който си купи айпад вече не поглежда толкова телефона.
    Ванката
  • Таблетите нямат бъдеще, тел са вече достатъчно големи примерно нот 20 ултра на самсунг, ако искам по голям екран ще си купя лаптоп
    dani1974