Новите модели Apple Watch ще са без USB зарядно

По време на представянето на новите модели умни часовници Apple Watch американската компания обяви, че те ще се продават без включено USB зарядно като стъпка за намаляване на въглеродния й отпечатък. По време на презентацията беше изтъкнато, че потребителите вече имат много неизползвани USB зарядни, така че това изглежда като логичен ход.

Разбира се, закупилите новите часовници ще получат специалния кабел на Apple, който се ползва за безжично зареждане на устройството. От известно време се говори, че новите модели iPhone също ще са без зарядно и до известна степен това беше потвърдено вчера. Премиерата на iPhone 12 вероятно ще бъде през октомври.

 • Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.). Благодаря за отговора! Сега влизах в сайта им, но са изчезнали схемите им на изплащане през БНП Парибас с произволно избран апарат. Дали все още важат тези условия? Пък, като гледам и повечето им артикули или са изчерпани, или не са в наличност... Те периодично изчезват и после пак се появяват(за съшия,или за други модели). Трябва да проверяваш(пак ще се появят). Колкото до наличностите-предполагам съвсем скоро ще заредят(ако наистина са изчерпани)или най-вероятно ще има калкулации в цените.
  pretorianec
 • Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.). Благодаря за отговора! Сега влизах в сайта им, но са изчезнали схемите им на изплащане през БНП Парибас с произволно избран апарат. Дали все още важат тези условия? Пък, като гледам и повечето им артикули или са изчерпани, или не са в наличност...
  Ванката
 • Сега видях цените за Apple Watch SE, и май ще се замисля да взема един догодина (след като разбира се си погася вноските на телефона, и имам възможност). Макар че аз не тренирам, понеже съм доста зает.
  Dubspace
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно. Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.).
  pretorianec
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно.
  Ванката
 • Хайде със здраве, съжалявам, че се опитах да ви накарам да водим диалог. Диалог?!?!? :lol:
  Печелиш приз за най-добър виц.
  npet
 • Спик, защо ако си вземеш айфон някога ще трябва да си купуваш зарядно? Нямаш ли тухла вкъщи, която да можеш да ползваш? Защото ще си вървят с телефоните. Няма как иначе да ги ползват нашите като им ги подаря.
  Spikul
 • Спик, защо ако си вземеш айфон някога ще трябва да си купуваш зарядно? Нямаш ли тухла вкъщи, която да можеш да ползваш?
  radko89
 • Или и за теб не е проблем 6 часа да зареждаш телефон за 2500 лева
  :mrgreen:
  Мен не ми е проблем и да си заредя и нокията (за 40лв) с копчета и фенерче за 4-5 часа.

  Въпросите ти бяха отговорени по-горе. Допълнителни разяснения не са нужни.
  Да бе, вярно, че 6 часа не са проблем за вас да си зареждате телефоните, а и това са някакви допълнителни подробности.
  То за това единия ползва SE, а другия уж ги купуваше в брой, пък се оказа,че са на лизинг (помня колко се подигравше, че чакам лизинг за едната Ултра) :lol:
  Хайде със здраве, съжалявам, че се опитах да ви накарам да водим диалог.
  Spikul
 • Или и за теб не е проблем 6 часа да зареждаш телефон за 2500 лева
  :mrgreen:
  Мен не ми е проблем и да си заредя и нокията (за 40лв) с копчета и фенерче за 4-5 часа.

  Въпросите ти бяха отговорени по-горе. Допълнителни разяснения не са нужни.
  npet
 • Нищо работа. :lol: Супер си.
  Моят отговор:
  [url=https://flic.kr/p/2jHLbLE][img]https://live.staticflickr.com/65535/50355711862_7f183a0e72_m.jpg[/img][/url]
  npet


 • Питаш човека дали изобщо може да си зареди телефона,или просто се опитваш да се подиграеш с това колко време ще му отнеме със старото 5W зарядно? Ако това е въпроса ти аз ще ти отговоря(нищо че и той го е направил дори по-подробно отколкото ще го направя аз).

  1.Може да си зареди телефона да! Може и iPad дори,както и всяко Ябълково у-во с Lighting порт.

  2.Да,ще отнеме доста време! Колкото е с по-голяма мощност батерията на съответното у-во,толкова повече време ще ти отнема! Ако се опитваш да заредиш iPhone 11 Pro Max със 5W може и 4-5 часа да откараш! Впрочем аз си го зареждам точно с такова! Бързото си ми стои в комплекта неразпечатано! И знаеш ли защо? Защото имам старо 5W с кабел,и защото (понеже батерията му е достатъчно издръжлива)слагам телефона да се зарежда само през ноща когато спя! Респективно не ми пука дали ще стане за час,два,или три...

  Така че ако правилно съм ти разбрал въпросите-ето отговорих ти! Надявам се не си видял обида някъде в това което ти написах(понеже всички фенове на ябълката само това правим като няма аргументи). Освен това ако мога да попитам под "малък житейски опит"какво имаш предвид? Възрастта на момчето на което си писал или опита само? Ако намекваш че е по-малък от теб и поради тази причина ти респективно като по-възрастни всичко ти е ясно,това едва ли е така! Ако пък говориш за опит в сферата на технологиите и най-вече касаещ темата в която пишеш,то неговия е доста по-голям от твоя,защото пак казвам(както много пъти)житейският ти опит касаещ продукти на Apple които ти редовно коментираш(далеч не за хубаво)е....абсолютно нулев....

  Едно нещо има което обединява мнозинството което пише винаги срещу Apple и това е че най-яростните критици на тази марка всъщност НИКОГА не са притежавали нищо от нея!!!
  Признавям, че ми е трудно да изясня с теб каквото и да е.
  Въпросът ми изобщо не е подигравателен, а беше насочен към практическата насоченост.
  Извинявай, но за първи път чувам човек да твърди, че не му е проблем телефонът му да се зарежда по 6 часа, защото му държала батерията през деня и го оставя цяла нощ да се зарежда. Да не мислиш, че аз си го зареждам през деня?
  Просто го включвам към 20 часа и към 21 е напълно зареден.
  Пък това кой къде имал право да пише за пенявене, го адресирай към себе си, защото ти си този, който НИКОГА не е имал опит с Ултрата, а изписа хиляди мнения.
  На мен тук идеята не ми е да плюя или хейтя, а да покажа, че ако някой ден си взема айфон, задължително трябва да му купя зарядно.
  Едва ли ще разбереш де, но поне се надявам незаслепените хора да ме разберат, дори и тези, които са имали стари зарядни, защото никой няма през 2021 г. да сметне за нормално да си зарежда телефона по 6 часа.

  П.п.: Ако си купя айфон и го критикувам, сигурно ще си направиш сепуко. Хайде по-спокойно, къде ме буташ пак във фанатичните си истории за яростни критици. Живей си живота и стига с тази елементарна злоба към хората, които не мислят като теб.
  "Заслепените" хора си карат само с една марка,аз никога не съм процедирал така дори в момента съм с OnePlus...Опит с Ултра не съм имал никога признавам,но за сметка на това съм имал с S20 plus,а мисля че това е доста сходно като потребителско преживяване не мислиш ли? Телефона не ми се налага да го зареждам в 20:00ч до 21:00ч защото батерията тогава му е все още доволно пълна и не ми е необходимо да го правя,нито да ограничавам ползването си,като намалявам резолюция,пускам тъмна тема,свалям честота на опресняване на дисплей и т.н.(както беше обяснявал ти)за да можеш да добуташ криво ляво до 20:00ч... И да,и двамата знаем прекрасно че ти айфон няма да си купиш никога! Искаш ли да ти кажа защо? Не е заради парите и цената,а защото ако го купиш ще тръбиш навсякъде как това е най-добрия телефон на света,и как е в пъти по-добър от всички други! А след всичко изписано в този форум от теб срещу тази марка ще те спукат от гавра тук всеки един който влиза :lol: :lol: :lol: Помня те(а и други те помнят)как Ултрата беше най-великите телефон,дори в началото като излезе Ноут обясняваше пак тук във форума как не е нищо особено, а после като излезе за преподписване картата на приятелката ти си взе Ноут(щото айфона бил много тежък)и и пробута най-добрия телефон на земята твоята Ултра! След това веднага започна да хвалиш ноута и му намери една камара предимства пред Ултрата(щото е твой вече разбира се) и сега вече Ноута е върха!Но няма проблем свикнал съм с "фурнаджийски лопати" в тоя живот! Ако някой ден спреш да появяваш тук,ще знам че вече си си взел айфон и затова :lol: :lol: :lol:
  pretorianec
 • А ти да си беше направил труда да проумееш въпроса ми. Та отговори колко часа ще зареждаш Про макса с 5W зарядно?
  То сигурно нямаш такъв айфон, а някой с малка батерийка, щом не проумяваш.
  Знаеш ли? - и айфон може да нямам, може и да не съм пипал даже :roll:
  В характеристиките на производителя пише какво може зарядното и колко.
  Марка, размер, форма, цвят не са част от това какво може едно зарядно.
  Повече интерпретации за какво, колко, как и защо са излишни.

  Извинявай, но не схващам диалектът ти и генезиса на думата "пенявиш". Няма проблем, извинен си :lol:
  Много е лесно човек да се прави на разсеян, нали?
  Я пак виж какво те питам:
  [size=150] Та отговори колко часа ще зареждаш Про макса с 5W зарядно?[/size]
  Или и за теб не е проблем 6 часа да зареждаш телефон за 2500 лева
  :mrgreen:
  Spikul
 • А ти да си беше направил труда да проумееш въпроса ми. Та отговори колко часа ще зареждаш Про макса с 5W зарядно?
  То сигурно нямаш такъв айфон, а някой с малка батерийка, щом не проумяваш.
  Знаеш ли? - и айфон може да нямам, може и да не съм пипал даже :roll:
  В характеристиките на производителя пише какво може зарядното и колко.
  Марка, размер, форма, цвят не са част от това какво може едно зарядно.
  Повече интерпретации за какво, колко, как и защо са излишни.

  Извинявай, но не схващам диалектът ти и генезиса на думата "пенявиш". Няма проблем, извинен си :lol:
  npet
 • Зареждам си спокойно тея с микро https://bit.ly/33J4Nwy и тея с type с https://bit.ly/33HFj2y. Само айфоняците не мога. И разбира се който си носи специалния кабел го зареждам, но никой не си носи. Нищо не искам иначе. Ползвайте си ги с радост. :lol: Ти си ходеща зарядна станция :)
  Майтапя се
  Нищо работа. :lol:
  [url=https://postimg.cc/gwHMw9qv][img]https://i.postimg.cc/gwHMw9qv/20200918-134929.jpg[/img][/url]
  Вито


 • Питаш човека дали изобщо може да си зареди телефона,или просто се опитваш да се подиграеш с това колко време ще му отнеме със старото 5W зарядно? Ако това е въпроса ти аз ще ти отговоря(нищо че и той го е направил дори по-подробно отколкото ще го направя аз).

  1.Може да си зареди телефона да! Може и iPad дори,както и всяко Ябълково у-во с Lighting порт.

  2.Да,ще отнеме доста време! Колкото е с по-голяма мощност батерията на съответното у-во,толкова повече време ще ти отнема! Ако се опитваш да заредиш iPhone 11 Pro Max със 5W може и 4-5 часа да откараш! Впрочем аз си го зареждам точно с такова! Бързото си ми стои в комплекта неразпечатано! И знаеш ли защо? Защото имам старо 5W с кабел,и защото (понеже батерията му е достатъчно издръжлива)слагам телефона да се зарежда само през ноща когато спя! Респективно не ми пука дали ще стане за час,два,или три...

  Така че ако правилно съм ти разбрал въпросите-ето отговорих ти! Надявам се не си видял обида някъде в това което ти написах(понеже всички фенове на ябълката само това правим като няма аргументи). Освен това ако мога да попитам под "малък житейски опит"какво имаш предвид? Възрастта на момчето на което си писал или опита само? Ако намекваш че е по-малък от теб и поради тази причина ти респективно като по-възрастни всичко ти е ясно,това едва ли е така! Ако пък говориш за опит в сферата на технологиите и най-вече касаещ темата в която пишеш,то неговия е доста по-голям от твоя,защото пак казвам(както много пъти)житейският ти опит касаещ продукти на Apple които ти редовно коментираш(далеч не за хубаво)е....абсолютно нулев....

  Едно нещо има което обединява мнозинството което пише винаги срещу Apple и това е че най-яростните критици на тази марка всъщност НИКОГА не са притежавали нищо от нея!!!
  Признавям, че ми е трудно да изясня с теб каквото и да е.
  Въпросът ми изобщо не е подигравателен, а беше насочен към практическата насоченост.
  Извинявай, но за първи път чувам човек да твърди, че не му е проблем телефонът му да се зарежда по 6 часа, защото му държала батерията през деня и го оставя цяла нощ да се зарежда. Да не мислиш, че аз си го зареждам през деня?
  Просто го включвам към 20 часа и към 21 е напълно зареден.
  Пък това кой къде имал право да пише за пенявене, го адресирай към себе си, защото ти си този, който НИКОГА не е имал опит с Ултрата, а изписа хиляди мнения.
  На мен тук идеята не ми е да плюя или хейтя, а да покажа, че ако някой ден си взема айфон, задължително трябва да му купя зарядно.
  Едва ли ще разбереш де, но поне се надявам незаслепените хора да ме разберат, дори и тези, които са имали стари зарядни, защото никой няма през 2021 г. да сметне за нормално да си зарежда телефона по 6 часа.

  П.п.: Ако си купя айфон и го критикувам, сигурно ще си направиш сепуко. Хайде по-спокойно, къде ме буташ пак във фанатичните си истории за яростни критици. Живей си живота и стига с тази елементарна злоба към хората, които не мислят като теб.
  Spikul
 • Аз така и не получих отговор как ще заредиш новия айфон, ако е с 4300 mA например, със зарядно от айфон 8? И ако някой успее да го направи дори със сегашния Pro Max, да сподели колко време му отнема това. То може и със зарядно от 7, 6, айпад, айпод, др. Точните времена ги има из нета.
  Може и със зарядното от ноута, ако трябва да е мега-хипер-яко-бързо зарядно.
  Може, ама друг път. Толкова са ти "ясни" нещата, та чак не схващаш какво съм писал. Да си бе направил труда поне да видиш както казват официално за 5W зарядното:
  https://www.apple.com/shop/product/MD810LL/A/apple-5w-usb-power-adapter
  зарежда :
  - айфон 5 и нагоре
  - епъл часовник (всички модели)
  - айпод 5 и нагоре
  - айпад мини (2-4)
  А ти да си беше направил труда да проумееш въпроса ми. Та отговори колко часа ще зареждаш Про макса с 5W зарядно?
  То сигурно нямаш такъв айфон, а някой с малка батерийка, щом не проумяваш. Много се пенявиш. Хората са ти го написали в характеристиките на продукта. Извинявай, но не схващам диалектът ти и генезиса на думата "пенявиш". Аз например пробвах да зареждам Ноута от външна нова 10 000 mA батерия и не ми позволи, защото изписа, че зарядното не е оригинално. Имаш проблем с твоя телевизор, даже от друга марка ...
  Що така другите са ти виновни?
  Що така повечето с айфони не може да пишете, без жалки опити за обиди? В моя пост няма една обидна дума или квалификация. А твоя житейски опит е доста, доста малък, за да си позволяваш такъв тон.
  Та не знам кой и за какво е виновен, но споделих реално впечатление.
  Обаче определено проблем аз нямам, потърси го в твоя хетеродин.
  Питаш човека дали изобщо може да си зареди телефона,или просто се опитваш да се подиграеш с това колко време ще му отнеме със старото 5W зарядно? Ако това е въпроса ти аз ще ти отговоря(нищо че и той го е направил дори по-подробно отколкото ще го направя аз).

  1.Може да си зареди телефона да! Може и iPad дори,както и всяко Ябълково у-во с Lighting порт.

  2.Да,ще отнеме доста време! Колкото е с по-голяма мощност батерията на съответното у-во,толкова повече време ще ти отнема! Ако се опитваш да заредиш iPhone 11 Pro Max със 5W може и 4-5 часа да откараш! Впрочем аз си го зареждам точно с такова! Бързото си ми стои в комплекта неразпечатано! И знаеш ли защо? Защото имам старо 5W с кабел,и защото (понеже батерията му е достатъчно издръжлива)слагам телефона да се зарежда само през ноща когато спя! Респективно не ми пука дали ще стане за час,два,или три...

  Така че ако правилно съм ти разбрал въпросите-ето отговорих ти! Надявам се не си видял обида някъде в това което ти написах(понеже всички фенове на ябълката само това правим като няма аргументи). Освен това ако мога да попитам под "малък житейски опит"какво имаш предвид? Възрастта на момчето на което си писал или опита само? Ако намекваш че е по-малък от теб и поради тази причина ти респективно като по-възрастни всичко ти е ясно,това едва ли е така! Ако пък говориш за опит в сферата на технологиите и най-вече касаещ темата в която пишеш,то неговия е доста по-голям от твоя,защото пак казвам(както много пъти)житейският ти опит касаещ продукти на Apple които ти редовно коментираш(далеч не за хубаво)е....абсолютно нулев....

  Едно нещо има което обединява мнозинството което пише винаги срещу Apple и това е че най-яростните критици на тази марка всъщност НИКОГА не са притежавали нищо от нея!!!
  pretorianec
 • Ако целта на снимката ти е да ми покаже че си бил притежател на Apple у-ва и си наясно с тах-аз това го знам! И не е нужно да ми го доказваш...вместо да те карам да ми пращаш снимки с друга доказателства(като други хора)избирам да ти повярвам,а и в крайна сметка въпроса н е на живот и смърт нали? Точно понеже ти вярвам написах и коментара който те е провокирал да качиш тази снимка! Ти би трябвало прекрасно да знаеш че алтернатива има при това не една нали? А дали Apple са алчни или не-отговорих и на това в един от другите си постове в тази тема.
  pretorianec
 • Ще задам още един път въпроса си, защото двамата които защитават политиката на Епъл не ми отговориха. Ако толкова много ги е грижа за околната среда защо компанията продължава да използва lightning port, а не преминат на USB Type C ? Много ясно, че го правят от алчност. Единствената причина е да накарат хората да купуват супер скъпите им аксесоари. Радко може да има една торба зарядни, но ние пътуваме много и понякога се случва да се забрави зарядно в хотел. Отделно детето някак си успява да съсипе макар и рядко някой кабел и в крайна сметка за мен е много по-удобно да има зарядно в кутията. А даже не желая да коментирам факта, че от конкурента Huawei пишат, че зарядното в кутията е 55 вата, а най-любезно и без да се тупат в гърдите слагат 65 вата такова. Приятно е. Никой не те кара да купуваш аксесоари на Apple които да,не са евтини но пък за сметка на това са доста качествени(казвам го от личен опит). Има предостатъчно марки на пазара които са сертифицирани от Apple и са значително по-евтини от тях! В рамките на едно 50лв може да си вземеш хем тухличка(при това за бързо зареждане,а не стандартна)хем кабел(въпреки че в случая кабела е излишен тъй като такъв има в комплекта! Разкажи ми малко повече за продуктите на Епъл.
  Huaweimatexs
 • Аз така и не получих отговор как ще заредиш новия айфон, ако е с 4300 mA например, със зарядно от айфон 8? И ако някой успее да го направи дори със сегашния Pro Max, да сподели колко време му отнема това. То може и със зарядно от 7, 6, айпад, айпод, др. Точните времена ги има из нета.
  Може и със зарядното от ноута, ако трябва да е мега-хипер-яко-бързо зарядно.
  Може, ама друг път. Толкова са ти "ясни" нещата, та чак не схващаш какво съм писал. Да си бе направил труда поне да видиш както казват официално за 5W зарядното:
  https://www.apple.com/shop/product/MD810LL/A/apple-5w-usb-power-adapter
  зарежда :
  - айфон 5 и нагоре
  - епъл часовник (всички модели)
  - айпод 5 и нагоре
  - айпад мини (2-4)
  А ти да си беше направил труда да проумееш въпроса ми. Та отговори колко часа ще зареждаш Про макса с 5W зарядно?
  То сигурно нямаш такъв айфон, а някой с малка батерийка, щом не проумяваш. Много се пенявиш. Хората са ти го написали в характеристиките на продукта. Извинявай, но не схващам диалектът ти и генезиса на думата "пенявиш". Аз например пробвах да зареждам Ноута от външна нова 10 000 mA батерия и не ми позволи, защото изписа, че зарядното не е оригинално. Имаш проблем с твоя телевизор, даже от друга марка ...
  Що така другите са ти виновни?
  Що така повечето с айфони не може да пишете, без жалки опити за обиди? В моя пост няма една обидна дума или квалификация. А твоя житейски опит е доста, доста малък, за да си позволяваш такъв тон.
  Та не знам кой и за какво е виновен, но споделих реално впечатление.
  Обаче определено проблем аз нямам, потърси го в твоя хетеродин.
  Spikul