Новите модели Apple Watch ще са без USB зарядно

Новите модели Apple Watch ще са без USB зарядно

По време на представянето на новите модели умни часовници Apple Watch американската компания обяви, че те ще се продават без включено USB зарядно като стъпка за намаляване на въглеродния й отпечатък. По време на презентацията беше изтъкнато, че потребителите вече имат много неизползвани USB зарядни, така че това изглежда като логичен ход.

Препоръчани оферти

Разбира се, закупилите новите часовници ще получат специалния кабел на Apple, който се ползва за безжично зареждане на устройството. От известно време се говори, че новите модели iPhone също ще са без зарядно и до известна степен това беше потвърдено вчера. Премиерата на iPhone 12 вероятно ще бъде през октомври.

 • Ще се радвам някой от форума да сподели лично мнение, когато го закупи :)
  telefoncho
 • Ето какви ще са цените за България.
  Apple Watch SE:
  40 mm - 579 лева
  44 mm - 639 лева

  Apple Watch Series 6
  40 mm - 829 лева
  44 mm - 889 лева

  Аз лично си избрах догодина да взема един Apple Watch SE Nike Edition 44 mm, тъй като 40 ми е доста малък на ръката.
  Dubspace
 • Някакви цени има ли вече ? И някой да даде съвет за двата модела ако може ж
  telefoncho
 • Добре де, а на място в магазин не става ли? Да си избера стоката и да си разпиша необходимите документи за договор за лизинг. Честно казано не ми харесва идеята да си снимам личните документи и да ги пращам някъде си. Само веднъж го направих, когато си откривах сметка в Райфайзен банк и го направих всичко онлайн, като дори трябваше и аз самия да снимам лицето си за верификация, но те работят с Evrotrust, което ми беше достатъчно, за да се доверя. Разбира се че може :) Ти си от София,така че си избираш някой близък Мол,където има магазин на въпросните и си действаш! Там пак ще ти снимат личната карта(така че без копие,няма да минеш)и ще те държат 10-15мин пред гишето докато продавача ти попълва лизинговата молба! Отделно,ти препоръчвам през сайта да провериш наличността на продуктите които искаш в съответния магазин! Ще е тъпо да се разкарваш и да установиш че се гласиш да взимаш нещо което го няма реално в магазина! На твое място бих избрал следната опция:Онлайн лизинг,и взимането на стоката от магазин удобен за теб...От онлайн магазина им проверяват дали исканите артикули ги има там и ти потвърждават! След това отиваш в магазина удостоверяваш че си ти,и директно си взимаш джаджите без да чакаш нищо! Разбира се,ти си знаеш най-добре,аз повече няма какво да кажа(мисля че обясних всичко достатъчно подробно) :)
  pretorianec
 • Добре де, а на място в магазин не става ли? Да си избера стоката и да си разпиша необходимите документи за договор за лизинг. Честно казано не ми харесва идеята да си снимам личните документи и да ги пращам някъде си. Само веднъж го направих, когато си откривах сметка в Райфайзен банк и го направих всичко онлайн, като дори трябваше и аз самия да снимам лицето си за верификация, но те работят с Evrotrust, което ми беше достатъчно, за да се доверя. Пробвай с BNP париба нищо не губиш...
  ivanovbg
 • Ами моята беше за безработица,за счупване, за изгубване и за не знам ли още кво и накрая се оскъпи адски. Ами тогава в сайта на ISTYLE нямаше нищо за кредитна карта, но на мен си ми е набутаха... Иначе от ISTYLE са супер коректни.Така или иначе всеки сам за себе си прави избор.
  ivanovbg
 • Добре де, а на място в магазин не става ли? Да си избера стоката и да си разпиша необходимите документи за договор за лизинг. Честно казано не ми харесва идеята да си снимам личните документи и да ги пращам някъде си. Само веднъж го направих, когато си откривах сметка в Райфайзен банк и го направих всичко онлайн, като дори трябваше и аз самия да снимам лицето си за верификация, но те работят с Evrotrust, което ми беше достатъчно, за да се доверя.
  Ванката


 • Горещо те съветвам да не го правиш. Януари взех за един познат IPHONE 11 PRO с лизинг през BNP. От ISTYLE са коректни и бързи, обаче от BNP ще ти скъсат нервите. От BNP задължително ще ти праснат една застраховка и ще ти набута кредитната си карта. Няколко пъти си преподписвах договора, защото когато идва с куриер не бяха много наясно какво и как се подписва. Ако пък реших да си го изплатиш предсрочно се започва едно лутане при мен бяха стигнали до там, че бяха загубили някъде договора . Малко глупаво ще прозвучи, но по-добре си го вземи с потребителски кредит от банка.
  Застраховката е в случай че останеш без работа,и я пробутват абсолютно всички! В банка да отидеш пак има такава(всеки гледа да се застрахова). Що се касае до договора отдавна вече се прави онлайн! Изпращат ти съобщение с линк към сайта им след като си одобрен и там правиш всичко,като накрая ако искаш можеш да си разпечаташ договора или да го запазиш на компютъра си във PDF. Кредитната карта е предложение което не е задължително,а само за определени промоции! Обикновенно в сайта пише дали съответната промоция е обвързана с издаване на кредитна карта или не! Просто трябва да прочетеш... Когато аз съм взимал цялата "хамалогия"ми отне два часа! Обадиха ми се,обсъдихме разните детайли,след 5мин ми се обадиха пак да ми кажат че съм одобрен след което ми изпратиха линк с временна парола за сайта им за да си подпиша договора онлайн. През това време те уведомяват магазина да ти запази стоката която искаш! След като си подписах договора което ми отне около 5мин(искат да си снимаш личната карта с камерата на телефона отпред и отзад)и да е изпратил като прикачен файл посредством сайта им за заедно с договора,трябва да изчакаш около час за да може да погледне някой там дали всичко е ОК с документите ти,и да потвърди окончателно на магазина! Пак казвам цялата процедура ми отне около два часа(като моята работа директно бе не повече от десет минути,останалото чакане). След което ми се обадиха в ранния следобяд от магазина да ми кажат че стоката ми е предадена на куриер(работят със Спиди)и на другия ден ще е при мен! Така когато не си от София,нещата стават адски бързо! Предварителното погасяване става като звъннеш един телефон,обявиш си намерението след което ти казват остатъчната сума,и си е плащаш като още на следващия ден можеш да се обадиш да провериш дали всичко е наред! Правил съм го и проблеми никога не съм имал...Не знам изобщо какви са тия щуротии за "загубен договор" като всичко го има на компютър в наши дни онлайн! Де да можеше някой да ми загуби договора за ипотечния кредит,и банката вече да не иска никакви пари от мен всеки месец защото са загубили договора ми където пише всичко,и не знаят нито по-колко,нито кога трябва да им плащам!
  При всеки е различно и това не се определя дали си бил лоялен към тях или не. Одобрението от BNP безспорно става за 10 мин. Относно подписването на договора те решават дали ще е онлайн или няма да е онлайн това не е право на избор на клиента. При мен подписването беше с куриер. Когато взимах устройството никъде нямаше описание дали е с кредитна карта или не е с кредитна карта. Получих одобрение със златна кредитна карта и подписването на договора беше по куриер. Предварително си правиш снимка на личната карта и полагаш подпис вярно с оригинала. Относно застраховката не е само за безработица ами за един куп неща, която реално ти оскъпява разходите по устройството с едни поне 30%.
  Когато получих телефона по куриера той не знаеше кое как да се разписва та няколко пъти се налагаше да се разхожда. Относно загубването на договора (да три месеца след подписването на договора нямаше и помен от него в ЦКР , а там влизат всички задлъжелния от банкови и небанкови институции, само лизингите от оператора не влизат там)... еми при мен се случи... мотаха ме един месец докато го намерят след това ме накараха да подпиша договор без застраховка след това не знам колко седмици ги чаках докато не знам какво си обработят и след това направихме предсрочното погасяване.
  Другото, което такова животно като безлихвен стоков кредит няма... по един или друг начин ще оскъпят покупката и винаги с потребителски кредит от банка ще доста по-евтино отколкото със стоков кредит.... има десетки статии на тази тема не са мои свободни съчинения. Относно подобни лизинги с оператора излиза най-евтино и лихвата му е най-ниска. За съжаление обаче това може да го направиш едва когато ти изтича договора.
  От доста време се прави онлайн! Последно съм взимал от тях Януари,2020г и всичко ми беше онлайн! Кредитна карта нямаше(може и затова на теб да са ти искали подписи на хартия,и договор по куриер). Дали лизинга е обвързан с кредитна карта или не,си пише на с дребен шрифт на самата промоция в сайта на iStyle! Точно понеже аз не искам такава затова чета внимателно... От много време насам трите най-големи фирми(TBI,UNICREDIT,BNP Paribas)вече практикуват онлайн... Дали заради епидемията или нещо друго но е факт! Относно застраховката пак казвам има я навсякъде във всяка една финансова институция. Моята беше за безработица и нетрудоспособност като стойността и за целия срок на договора от 18месеца беше 130лв. За стоките които си купих тогава на стойност 2600лв ти сметни дали това са 30% отгоре!
  В общи линии човек ако се интересува за условията и чете преди да подписва няма как да остане с усещането че са го прецакали! Или те устройва,или не!

  P.S. Уцелил си явно нов куриер! Старите кучета масово знаят къде се подписва! Да не говорим че самите фирми лепят едни жълти стикерчета на мястото за подпис на клиента,на екземпляра на договора който се връща на фирмата,така че дори и малоумен няма да го пропусне(може би в твоя случай са пропуснали да сложат такива). Според мен причината да искат договор на хартия е била кредитната карта,а високата цена на застраховката която споменаваш е най-вероятно поради високия лимит на същата тази карта(спомена че е била златна)застраховката на кредитната карта покрива цялата сума по-лимита,а ако той е бил много по-голям като сума от изплащаната стока,ето къде идва и вискоза цена!
  pretorianec
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно. Горещо те съветвам да не го правиш. Януари взех за един познат IPHONE 11 PRO с лизинг през BNP. От ISTYLE са коректни и бързи, обаче от BNP ще ти скъсат нервите. От BNP задължително ще ти праснат една застраховка и ще ти набута кредитната си карта. Няколко пъти си преподписвах договора, защото когато идва с куриер не бяха много наясно какво и как се подписва. Ако пък реших да си го изплатиш предсрочно се започва едно лутане при мен бяха стигнали до там, че бяха загубили някъде договора . Малко глупаво ще прозвучи, но по-добре си го вземи с потребителски кредит от банка. Застраховката е в случай че останеш без работа,и я пробутват абсолютно всички! В банка да отидеш пак има такава(всеки гледа да се застрахова). Що се касае до договора отдавна вече се прави онлайн! Изпращат ти съобщение с линк към сайта им след като си одобрен и там правиш всичко,като накрая ако искаш можеш да си разпечаташ договора или да го запазиш на компютъра си във PDF. Кредитната карта е предложение което не е задължително,а само за определени промоции! Обикновенно в сайта пише дали съответната промоция е обвързана с издаване на кредитна карта или не! Просто трябва да прочетеш... Когато аз съм взимал цялата "хамалогия"ми отне два часа! Обадиха ми се,обсъдихме разните детайли,след 5мин ми се обадиха пак да ми кажат че съм одобрен след което ми изпратиха линк с временна парола за сайта им за да си подпиша договора онлайн. През това време те уведомяват магазина да ти запази стоката която искаш! След като си подписах договора което ми отне около 5мин(искат да си снимаш личната карта с камерата на телефона отпред и отзад)и да е изпратил като прикачен файл посредством сайта им за заедно с договора,трябва да изчакаш около час за да може да погледне някой там дали всичко е ОК с документите ти,и да потвърди окончателно на магазина! Пак казвам цялата процедура ми отне около два часа(като моята работа директно бе не повече от десет минути,останалото чакане). След което ми се обадиха в ранния следобяд от магазина да ми кажат че стоката ми е предадена на куриер(работят със Спиди)и на другия ден ще е при мен! Така когато не си от София,нещата стават адски бързо! Предварителното погасяване става като звъннеш един телефон,обявиш си намерението след което ти казват остатъчната сума,и си е плащаш като още на следващия ден можеш да се обадиш да провериш дали всичко е наред! Правил съм го и проблеми никога не съм имал...Не знам изобщо какви са тия щуротии за "загубен договор" като всичко го има на компютър в наши дни онлайн! Де да можеше някой да ми загуби договора за ипотечния кредит,и банката вече да не иска никакви пари от мен всеки месец защото са загубили договора ми където пише всичко,и не знаят нито по-колко,нито кога трябва да им плащам! При всеки е различно и това не се определя дали си бил лоялен към тях или не. Одобрението от BNP безспорно става за 10 мин. Относно подписването на договора те решават дали ще е онлайн или няма да е онлайн това не е право на избор на клиента. При мен подписването беше с куриер. Когато взимах устройството никъде нямаше описание дали е с кредитна карта или не е с кредитна карта. Получих одобрение със златна кредитна карта и подписването на договора беше по куриер. Предварително си правиш снимка на личната карта и полагаш подпис вярно с оригинала. Относно застраховката не е само за безработица ами за един куп неща, която реално ти оскъпява разходите по устройството с едни поне 30%.
  Когато получих телефона по куриера той не знаеше кое как да се разписва та няколко пъти се налагаше да се разхожда. Относно загубването на договора (да три месеца след подписването на договора нямаше и помен от него в ЦКР , а там влизат всички задлъжелния от банкови и небанкови институции, само лизингите от оператора не влизат там)... еми при мен се случи... мотаха ме един месец докато го намерят след това ме накараха да подпиша договор без застраховка след това не знам колко седмици ги чаках докато не знам какво си обработят и след това направихме предсрочното погасяване.
  Другото, което такова животно като безлихвен стоков кредит няма... по един или друг начин ще оскъпят покупката и винаги с потребителски кредит от банка ще доста по-евтино отколкото със стоков кредит.... има десетки статии на тази тема не са мои свободни съчинения. Относно подобни лизинги с оператора излиза най-евтино и лихвата му е най-ниска. За съжаление обаче това може да го направиш едва когато ти изтича договора.
  ivanovbg
 • Последно преди 5 години взимах на лизинг устройство чрез BNP Paribas.
  Реших, че по някое време вече не ми се изплаща и реших да го погася предсрочно.
  Разправиите бяха повече отколкото ми се занимаваше.. В офис молба за предсрочно погасяване, после чакане, после се оказа, че след като е предсрочно погасен и потвърдено всичко пак трябва до офис да се ходи за не знам какво си.. Просто ми изпилиха нервите - от тогава повече лизинг освен с оператор - НЕ!
  Само един път съм ходил до офис,и то защото ми трябваше бележка за липса на задължение към тях...Това е...
  pretorianec
 • Супер изчерпателно си обяснил всичко.👍 А има ли лимит за нещата, които могат да се вземат, че мисля и един айпад еър 4 да взема с айфона?
  [/quote

  Всичко е спрямо осигурителен доход,кредитна оценка,и история! Аз имам щастието да взимам висока заплата,и което е плюс да ме осигуряват на същата тази висока заплата(а не минималната и прочие БГ въртели)затова съм взимал много неща и не съм имал проблем с одобрението от никого! Иначе ограничение в смисъл на брой артикули няма.
  pretorianec
 • Последно преди 5 години взимах на лизинг устройство чрез BNP Paribas.
  Реших, че по някое време вече не ми се изплаща и реших да го погася предсрочно.
  Разправиите бяха повече отколкото ми се занимаваше.. В офис молба за предсрочно погасяване, после чакане, после се оказа, че след като е предсрочно погасен и потвърдено всичко пак трябва до офис да се ходи за не знам какво си.. Просто ми изпилиха нервите - от тогава повече лизинг освен с оператор - НЕ!
  radko89
 • Супер изчерпателно си обяснил всичко.👍 А има ли лимит за нещата, които могат да се вземат, че мисля и един айпад еър 4 да взема с айфона?
  Ванката
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно. Горещо те съветвам да не го правиш. Януари взех за един познат IPHONE 11 PRO с лизинг през BNP. От ISTYLE са коректни и бързи, обаче от BNP ще ти скъсат нервите. От BNP задължително ще ти праснат една застраховка и ще ти набута кредитната си карта. Няколко пъти си преподписвах договора, защото когато идва с куриер не бяха много наясно какво и как се подписва. Ако пък реших да си го изплатиш предсрочно се започва едно лутане при мен бяха стигнали до там, че бяха загубили някъде договора . Малко глупаво ще прозвучи, но по-добре си го вземи с потребителски кредит от банка. Застраховката е в случай че останеш без работа,и я пробутват абсолютно всички! В банка да отидеш пак има такава(всеки гледа да се застрахова). Що се касае до договора отдавна вече се прави онлайн! Изпращат ти съобщение с линк към сайта им след като си одобрен и там правиш всичко,като накрая ако искаш можеш да си разпечаташ договора или да го запазиш на компютъра си във PDF. Кредитната карта е предложение което не е задължително,а само за определени промоции! Обикновенно в сайта пише дали съответната промоция е обвързана с издаване на кредитна карта или не! Просто трябва да прочетеш... Когато аз съм взимал цялата "хамалогия"ми отне два часа! Обадиха ми се,обсъдихме разните детайли,след 5мин ми се обадиха пак да ми кажат че съм одобрен след което ми изпратиха линк с временна парола за сайта им за да си подпиша договора онлайн. През това време те уведомяват магазина да ти запази стоката която искаш! След като си подписах договора което ми отне около 5мин(искат да си снимаш личната карта с камерата на телефона отпред и отзад)и да е изпратил като прикачен файл посредством сайта им за заедно с договора,трябва да изчакаш около час за да може да погледне някой там дали всичко е ОК с документите ти,и да потвърди окончателно на магазина! Пак казвам цялата процедура ми отне около два часа(като моята работа директно бе не повече от десет минути,останалото чакане). След което ми се обадиха в ранния следобяд от магазина да ми кажат че стоката ми е предадена на куриер(работят със Спиди)и на другия ден ще е при мен! Така когато не си от София,нещата стават адски бързо! Предварителното погасяване става като звъннеш един телефон,обявиш си намерението след което ти казват остатъчната сума,и си е плащаш като още на следващия ден можеш да се обадиш да провериш дали всичко е наред! Правил съм го и проблеми никога не съм имал...Не знам изобщо какви са тия щуротии за "загубен договор" като всичко го има на компютър в наши дни онлайн! Де да можеше някой да ми загуби договора за ипотечния кредит,и банката вече да не иска никакви пари от мен всеки месец защото са загубили договора ми където пише всичко,и не знаят нито по-колко,нито кога трябва да им плащам!
  pretorianec
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно. Горещо те съветвам да не го правиш. Януари взех за един познат IPHONE 11 PRO с лизинг през BNP. От ISTYLE са коректни и бързи, обаче от BNP ще ти скъсат нервите. От BNP задължително ще ти праснат една застраховка и ще ти набута кредитната си карта. Няколко пъти си преподписвах договора, защото когато идва с куриер не бяха много наясно какво и как се подписва. Ако пък реших да си го изплатиш предсрочно се започва едно лутане при мен бяха стигнали до там, че бяха загубили някъде договора . Малко глупаво ще прозвучи, но по-добре си го вземи с потребителски кредит от банка.
  ivanovbg
 • Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.). Благодаря за отговора! Сега влизах в сайта им, но са изчезнали схемите им на изплащане през БНП Парибас с произволно избран апарат. Дали все още важат тези условия? Пък, като гледам и повечето им артикули или са изчерпани, или не са в наличност... Те периодично изчезват и после пак се появяват(за съшия,или за други модели). Трябва да проверяваш(пак ще се появят). Колкото до наличностите-предполагам съвсем скоро ще заредят(ако наистина са изчерпани)или най-вероятно ще има калкулации в цените.
  pretorianec
 • Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.). Благодаря за отговора! Сега влизах в сайта им, но са изчезнали схемите им на изплащане през БНП Парибас с произволно избран апарат. Дали все още важат тези условия? Пък, като гледам и повечето им артикули или са изчерпани, или не са в наличност...
  Ванката
 • Сега видях цените за Apple Watch SE, и май ще се замисля да взема един догодина (след като разбира се си погася вноските на телефона, и имам възможност). Макар че аз не тренирам, понеже съм доста зает.
  Dubspace
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно. Основно от тях си взимам машините през последните години,като съм взимал и на лизинг,и в кеш! Работят с BNP PARIBAS и UNICREDIT, опциите с 18месеца вноска са с BNP PARIBAS,безлихвен лизинг,като обикновено слагат и някой друг лев отгоре застраховка! Може и онлайн да кандидатстваш от вас,при одобрение ти изпращат договора онлайн,и имаш опция да си избереш дали да си вземеш телефона от определен магазин,или да ти го доставят с куриер! В общи линии добър магазин(онлайн и физически)и много добре зареден със всичко на Apple,(телефони, аксесоари,слушалки,часовници и т.н.).
  pretorianec
 • Да попитам - някой запознат ли е по въпроса с лизинг към Айстайл? Извинявам се за отклонението по темата с този въпрос, но ме интересува, дали мога да взема iPhone 12 от тях на равни месечни вноски? Знам, че имат такава опция за 18 месеца, което ме устройва напълно.
  Ванката