А1 започва да предлага и застраховки на мобилни устройства

След като пусна кредитна карта за своите клиенти, A1 е готова да им предложи и друга нова услуга - застраховка на мобилни устройства. Тя се нарича "Моят телефон" и може да бъде активирана при закупуването на ново устройство, а размерът на месечната премия за застраховка се определя от цената на апарата в А1 Клуб, като може да варира между 0.99 лв. и 17 лв. на месец.  От услугата могат да се възползват всички нови и настоящи клиенти на А1.

Покритието по застраховката влиза в сила от датата на покупка и сключване на договор и може да важи до 5 години. Застраховката покрива неволно счупване, обир, грабеж, увреждане от намокряне или оксидация, както и появата на дефекти на устройството извън предоставените гаранции на производителя. Потребителите ще могат да се възползват от ремонт или замяна на устройство при установяване на увреждане или счупване, но е предвидено и самоучастие на стойност между 14 и 159 лв.

Стартът на услугата е с промоция – за всички сключени през август застрахователни договори няма да се дължат премии за първите два периода. Премиите се поемат от оператора, като така се покрива най-критичният за потребителите период от притежанието на устройството. Застраховката е продукт на Atlas Insurance PCC Limited и може да бъде активирана в магазините на телекома в страната.