Apple може да продаде с 10% повече бройки от iPhone в началото на 2020

Apple може да продаде с 10% повече бройки от iPhone в началото на 2020

Нов анализ на Минг-Чи Куо показва, че Apple може да продаде с 10% повече смартфони през първото тримесечие на 2020 спрямо същия период на настоящата година. Според него това ще е възможно поради засилен потребителски интерес към серията iPhone 11 и премиерата на iPhone SE 2, който може да се появи през този период. Очакванията са доставките на актуалните модели да достигнат между 70 и 75 милиона устройства.

Този брой би бил дори по-голям, но е ограничен заради недостатъчното производство, въпреки появилата се наскоро информация, че компанията от Купертино е увеличила заявките си към подизпълнителите, което се очаква да бъде реализирано именно в началото на 2020. Ако прогнозите на анализатора се сбъднат, Apple ще достави 40 милиона броя iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max до края на годината.

Това обаче представлява спад спрямо доставените 43 милиона броя iPhone XS и XS Max, които според Куо са били реализирани за същия период на миналата година. От друга страна iPhone 11 би трябвало да изпревари XR с 37 – 40 милиона доставени броя спрямо 25 милиона броя. Трябва да се отбележи, че продажбите на iPhone XR започнаха към края на октомври 2018, което означава, че iPhone 11 има около месец преднина в това отношение, а освен това е и по-евтин от предшественика си.

Източник: 9To5Mac

Препоръчани оферти