Canon е произвела над 100 милиона фотоапарата в серията EOS

Canon е произвела над 100 милиона фотоапарата в серията EOS

Японската компания Canon обяви, че на 10 септември е произвела своя 100-милионен фотоапарат със сменяема оптика в серията EOS - това е бил EOS R. В общия брой влизат цифровите и аналоговите (с лента) модели от началото на серията през 1987 година. Първият продукт в серията е Canon EOS 650, който за първи път предлага напълно електронен байонет.

Производството започва във Фукушима, но днес е пренесено на много места включително Тайван, Миязаки, Нагасаки и Оита. С навлизането на цифровите технологии компанията разширява концепцията на серията като добавя в нея технологии като собствени CMOS сензори и процесори DIGIC.

Моделът EOS 300D, който е лек, компактен и с достъпна цена, успява да стимулира търсенето и да доведе до разширяване навлизането на цифровите фотоапарати със сменяема оптика.

Следват сериите EOS 5D и 1D, които са насочени към професионалистите, а през 2011 е създадена и линията Cinema EOS с продукти за заснемане на видео. През 2018 компанията представи и серията EOS R с пълноформатни безогледални модели с нов байонет.

Източник: Canon

Оферти на деня

  • Фукушима?! Не е ли малко притеснително това към днешна дата..
    obje
  • -
    npet