Clubhouse ще подпомага създателите на съдържание

Clubhouse ще подпомага създателите на съдържание

Социалната мрежа Clubhouse ще стартира първата си програма за създатели на съдържание. Това се случи в неделя по време на седмичните срещи на компанията, в която изпълнителният директор Пол Дейвисън обяви инициативата.

Clubhouse Creator First ще подкрепя вдъхновяващи хостове на стаи, като им помага да градят своите публики, да се свързват с брандове и най-забележителното - да монетизират участието си в социалната мрежа. Акселераторът ще приеме общо 20 създатели на съдържание, като кандидатурите ще са отворени до 31 март.

Новината идва в седмицата, в която Clubhouse празнува своя първи рожден ден. Само за една година социалната мрежа успя да постигне огромен успех, задвижен от популярността ѝ сред инвеститори от Силициевата долина. В момента социалната мрежа е достъпна само с покани и няма версия за Android устройства. Въпреки това се смята, че има над 10 млн. активни потребители и е оценявана на над 1 млрд. долара.

В неделя компанията също така обяви, че ще адресира някои проблеми свързани със сигурността, както и възможност за споделяне на линкове и филтриране на езика. Приложението също така няма повече да иска достъп до всички контакти на потребителите и ще позволява да се изпращат покани директно до телефонен номер. Освен това потребителите ще имат възможност да изтрият контактите, които вече са качени в приложението.