Електрическият VW ID.3 ще струва под 30 000 евро

Електрическият VW ID.3 ще струва под 30 000 евро

VW разкри някои детайли за своя първи електрически автомобил с голям пробег и започна предварителните поръчки за него в Европа, преди да го представи официално по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Моделът ID.3 (разпространените снимки са само с камуфлажно оцветяване, което прикрива дизайна) е първи в новата серия от електрически автомобили ID. на компанията, в която ще видим и други продукти като вече показаните концептуални разработки ID. CROZZ, ID. VIZZION и ID. ROOMZZ.

Направилите предварителни поръчка и платили депозит от 1000 евро, ще получат достъп до специалното издание ID.3 1ST, което включва допълнителни екстри и ще е произведено в тираж от 30 000 броя. То ще включва и опция за средна по размер батерия с обхват 420 км (WLTP), която по-късно ще е налична за всички модели в серията ID.3. Другите достъпни батерии ще осигурят пробег до 330 и до 550 км.

Автомобилът ще струва по-малко от 40 000 евро, а базовата версия на ID.3 с най-малката батерия ще се продава под 30 000 евро. Цените са за Германия. Предварителната поръчка е отворена в 29 европейски пазара (включително и България), но компанията посочва, че най-важни са Норвегия, Германия, Холандия, Франция, Австрия и Обединеното кралство.

Volkswagen ще предложи ID.3 1ST в 4 цвята и 3 версии. Базовото издание ще включва гласов контрол и навигационна система, ID.3 1ST Plus ще има по-специално осветление и двутоново оцветяване на купето, а ID.3 1ST Max ще предложи голям панорамен покрив и преден дисплей с добавена реалност.

Закупилите ID.3 1ST ще получат до 2000 kWh безплатно зареждане за първата година през всички зарядни станции, които са свързани с приложението на Volkswagen We Charge, както и в европейската мрежа за бързо зареждане IONITY. Производството на автомобила ще започне в края на годината, а първите доставки към клиенти ще бъдат направени в средата на 2020. Като цяло компанията планира да доставя от ID.3 по 100 000 броя годишно.

Източник: VW

Оферти на деня