Ето кои модели ще бъдат ъпдейтнати до iOS 14

Ето кои модели ще бъдат ъпдейтнати до iOS 14

Очакваме по-късно през месеца, по време на WWDC, Apple да представи новата версия на мобилната си операционна система iOS 14. Сега благодарение на The Verifier разполагаме и с информация за това кои устройства ще бъдат обновени до бъдещата версия. Изглежда iOS 14 ще достигне до всички продукти, които в момента работят под iOS 13, включително смартфоните и таблетите на компанията.

Ако информацията се оправдае то Apple няма да изостави дори и някои по-стари модели, включително представените през 2015, iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Според изданието обаче това ще е последната нова версия на iOS за тези смартфони, както и за оригиналния iPhone SE. Останалите модели с достъп до iOS 14 ще бъдат iPhone 7/7 Plus, 8/8 Plus, iPhone X, XS/XS Max, Xr, iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max.

Тази година WWDC започва на 22 юни, като ще се проведе изцяло онлайн заради пандемията от новия коронавирус. Според 9to5Mac, iOS 14 може да включва изцяло нов начален екран и приложение с технология за добавена реалност. Възможно е тогава да бъдат обявени и новите версии на macOS (macOS 10.16), Apple TV (tvOS 14) и Apple Watch (watchOS 7).

Освен това компанията от Купертино подготвя и сериозно обновление за HomePod, като ще бъдат добавени функционалности за стрийминг, включително и Spotify. През есента може да видим и нов умен говорител HomePod mini.

Източници: The Verifier, 9To5Mac

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Благодаря! Ще се възползвам от информацията.
    kimy
  • Да, единия вариант е iStyle, другия е Creative Center, първия и според мен по-добър от двата оторизирани сервиза. Намира се на бул. Черни връх в София, ако не си от София можеш и по куриер да го пратиш след предварителна уговорка по телефона.
    iWolff
  • iWolff, за кои по точно уторизирани сервизи става дума? Нямам проблем да платя 96 лева. Единственото ми желание е новата батерия да не угасне след половин година! Сменял съм в сервиза на iStyle в Мол Сердика след запазване на час по телефон. За 20-30 минути я смениха.
    AgentOrange
  • iWolff, за кои по точно уторизирани сервизи става дума? Нямам проблем да платя 96 лева. Единственото ми желание е новата батерия да не угасне след половин година!
    kimy
  • Аз честно казано си ги сменям сам батериите и ако набараш батерия, която излиза от OEM завода държи като нов.
    Вече да нацелиш подобна батерия е божа работа :)
    radko89
  • Смени си я в оторизирания сервиз, 96 лв. с международна гаранция и може да си сигурен, че ще държи толкова, колкото е държал телефона в началото при закупуването му. Ако минеш тънко и я смениш в някой измислен сервиз, тогава ще имаш проблем, както казваш ;)
    iWolff
  • Ползвам 6S Plus от 2015 година доколкото си спомням. Това, че ще получи още един основен ъпдейт на операционната система само може да ме радва!! Като възможности ме устройва, но трябва да сменям батерия... Нова батерия може да се окаже проблем като издръжливост.
    kimy
  • Честно казано съм учуден, че ще поддържат 6s - това е телефон, който жената ползва от толкова време, че вече не помня кога е купуван :roll:
    И все пак както оптимизираха 13ката телефончето лети, 14 предполагам, че няма да е по-различна и ако поддържат подобна оптимизация не виждам проблем да продължат поддръжката на тези телефони дори с iOS15 2021..
    Все пак процесорчетата са им едни от първите наистина потентни такива.
    radko89
  • До автора: пропуснали сте iPhone 7/7 Plus
    stambo82