Френският оператор Orange се интересува от придобиването на VIVACOM (обновена)

В края на август стана ясно, че новият собственик на БТК е бизнесменът Спас Русев, който почти по същото време обяви и придобиването на футболен клуб “Левски”. Няколко месеца по-късно името на телекомуникационния оператор отново се споменава около потенциална продажба и този път е намесена френска компания.

Френският финансов ежедневник Les Echos цитира седмичника La Lettre de l"Expansion, в който по-рано тази седмица се появи информация, че телеком гигантът Orange обмисля придобиването на VIVACOM. По думи на изпълнителния директор Рамон Фернандез това ще е една от многото покупки на Orange.

Изданието посочва, че наскоро компанията е купила молдовския кабелен оператор Sun Communications и гледа към най-големия мобилен оператор в Иран MCI. Подобно развитие не е изненадващо – през лятото “Капитал” посочи, че е много вероятно скоро Спас Русев да започне да търси препродажба с печалба и още догодина е възможна нова сделка.

Източник: Les Echos

Ново

Добавяме публикуваното от VIVACOM становище, което изтъква, че в момента няма задействан процес на продажба.

Официална позиция на VIVACOM относно публикации за продажба на компанията на Orange (France Telecom)

В резултат на публикации в медиите за потенциална продажба на компанията, бихме искали да ви информираме, че към момента няма задействан процес по продажба. Акционерите  на VIVACOM потвърдиха, че на този етап нямат планове в тази посока. VIVACOM е фокусирана върху предоставяне на висококачествени телекомуникационни услуги и извършва своята ежедневна оперативна работа, както обикновено.