Gionee S8 ще струва 450 евро, в продажба през април

Китайската компания Gionee не пропусна и това издание на мобилния конгрес като използва случая да представи новия си флагмански модел, който вече не включва в името си думата Elife. Устройството се казва просто S8 и дебютира с новата корпоративна идентичност на компанията, която включва и слогана “Make Smiles”. Това мото се отразява и в новото лого, което комбинира буквите “i” и “j” в образуването на “G” и според компанията носи посланието “I am joyful”.

Препоръчани оферти

Промяната e част от стратегията за разширяване на пазарите, на които присъства, но не е знак, че Gionee възнамерява да заложи на своя бранд и се раздели с партньорите си, заяви за Mobile Bulgaria президента на компанията Уилям Лу. В момента Gionee използва своята марка в Китай (там е в топ 7 на най-големите производители), Индия и няколко други азиатски страни, а на останалите места присъства чрез компании като румънската компания АllView и американската Blu, които ребрандират продуктите й.

Що се отнася до Gionee S8, смартфона със сигурност има с какво да оправдае цената си от 449 евро. Устройството има метален корпус с нов дизайн Loop Metal, който поставя познатите линии за антените по обиколката на задния панел. По този начин се постига силен мрежови сигнал, твърди  компанията. Размерите на устройството са 154,3 x 74,9 x 7 мм при тегло 147,2 грама, а операционната система е Android 6.0 с нова версия на фирмения интерфейс Amigo. Дисплеят с диагонал 5,5” е с full HD резолюция и е изработен по технологията AMOLED като върху него е поставено 2,5D стъкло. То е със специално покритие и пречупва светлината по различен начин при гледане под ъгъл.

Панелът е снабден с възможност за отчитане на силата на натиск – Gionee явно се е вдъхновила от реализацията на тази технология от Apple и е добавила функцията 3D Touch към повечето от вградените приложения. Така например натискане върху камерата показва меню за бърз достъп до записа на видео или заснемане на селфи, а при календара се показва меню за добавяне на ново събитие. Натискане в края на екрана на свой ред показва лента с предпочитани приложения.

Смартфонът използва осемядрен чипсет MediaTek Helio P10, който е комбиниран с 4GB RAM и 64GB вградена памет. Камерата също  подобрена и вече ползва 16МР RWB сензор, което според компанията се случва за пръв път в смартфон. Към нея има и 6P оптика с бленда F1.8 за по-добро снимане при намалена осветеност. Камерата е снабдена и със система за фокусиране чрез фазова детекция, а освен това предлага много функции за прилагане на филтри и разкрасяване на кадрите. Батерията е с капацитет 3000mAh, а в централния бутон е интегриран сензор за отпечатъци.