GLOBUL добавя ново електронно портмоне към услугите си

GLOBUL добавя ново електронно портмоне към услугите си
Опити за създаване в България на системи за мобилни разплащания или за управляване на електронно портмоне не липсват и след инициативата на "СЕП България", където един от партньорите беше GLOBUL, сега телекомът прави нов опит да предложи подобна услуга. Компанията добавя към портфолиото си новото електронно портмоне GLOBUL iPay, което позволява лесно управление на пари в реално време, без необходимост от банкова сметка. Предложението не е ограничено само за клиентите на оператора и може да се използва от всеки потребител, който има мобилен номер, така че е достъпно и за потребителите на VIVACOM и Мтел.

Услугата е разработена заедно с "Интеркарт Фaйнанс" АД и може да се ползва за заплащане на стоки и услуги в търговски обекти със знака на MasterCard навсякъде по света, пазаруване в интернет, теглене на пари в брой на банкомат, плащане на битови сметки и за изпращане на пари към други потребители. Достъпът до услугата и средствата на клиента е денонощен и може да стане през персонална страница в ipay.bg, през приложението iPay Mobile (засега само за iOS, но през декември очакваме и версия за Android), чрез SMS или чрез карта GLOBUL iPay MasterCard, издаването на която струва 3 лв. (промоционална цена до 15 ноември, а след това е 10 лв).

Това според компаниите е единствената такса, която покрива издаването на самата карта, а след това няма месечни или годишни отчисления за поддръжка. Плащанията за стоки и услуги в търговски обекти или онлайн и получаването на средства също са без такси, а за изпращане на пари таксата е 20 ст.

Пълните условия може да се видят тук:
http://www.globul.bg/bg/ipay.html?posm=7

 • По - добре е да си оправят мрежата и покритието, че ми писна от глухи повиквания. Само скандали в къщи се вдигат от тези тапаци. А не да се правят на банкери(no)(angry)
  Swabhav
 • Epay наскоро въведоха едни гнусни таксички при плащане. Добави към това и евентуална такса на банката (тъпаците от пощенска взимат по 20 ст.), прибави и 5 ст. за смс ако не си със сертификат. Веднага давам и пример с един мой превод от 100 лв. таксите са ми били 0,84 (такса банков превод Маестро)+ 0,05 ст. (смс)+ 0,20 ст. (такса от Пощенска)= 1,09 лв. Ако всичко това може да се избегне с новата услуга що да не си струва.
  Nikotin666
 • Мда явно си имаме рекламен агент тука.:|
  AVKansazov
 • + няма годишни такси за обслужване и т.н. + изключително ниска цена за паричен трансфер м/у две карти + инстантен трансфер на пари м/у две карти + много добра сигурност -могат да се разрешават/забраняват транзакции в реално време + приема се навсякъде + в комбинация с мобилното приложение се превръща в електронен портфейл За всеки влак си има пътници.За мен най-голямото предимство е прехвърлянето на пари между картите , което в комбинация с мобилното приложение и според мен по-добрата сигурност онлайн е плюс. Не знам някой друг продукт в момента да предлага подобна функционалност.
  me4000
 • Силата е в прехвърлянето на пари между две техни карти, струва 0,20лв. Банковия превод е малко по-скъп, междубанковия още по-скъп с банковите карти и онлайн банкиране. Таксата "промоционалната" от 3лв. е доста добра в сравнение с месечната или годишна подръжка на повечето дебитните карти. В общи линии комбинира услугите на epay.bg и на дебитната карта, като има някои предимства и някои недостатъци. Като за някой може да е изгодна тази оферта за други - не.
  wreden
 • Това е нещо като микросметката на epay.Само че при добро желание срещу левче може да получиш и IBAN към микросметката,а тук трябва да зареждаш все едно би-кънект.Нищо ново и интересно. И таксите са си височки.Само тази за теглене от банкомат в Европейския съюз е по-добра от банките. https://ipay.bg/bg/fees
  azcv
 • Еми не е както и да е. Все пак твърдиш, че отдавна ползваш услугата кажи какво предлага, което не предлагат другите. Аз например вмомента ползвам дебитна и кредитна карта с онлайн банкиране като имам автоматично погасяване на кредитната от дебитната. Всички сметки (ток, вода, телевизия, телефон, интернет) ги плащам през ePay. В офиси на горепосочените влизам веднъж на няколко години като подновявам договори. При надвишаване на 2000лв на 6месечие имам 1% кешбек, което е неминуемо и таксата от 40лв на година ми се покрива от този бонус и често излизам на + дори. Разплащателната сметка дори има и лихва. За онлайн покупките ползвам Paypal разбира се. Какво повече имам с iPay освен приложение за iPhone и една пластика повече? [Quote]Разплащания, парични преводи, онлайн пазаруване и т.н., самата карта (пластика) се приема в цял свят ПОС, банкомати + интернет, все пак е Мастъркард). [/Quote] Всяко от нещата, които си споменал стават със всяка карта на пазара вмомента.
  Nistel
 • Различни продукти са и нищо общо няма всъщност ама както и да е. Хората си имат сайт.Четете и изберете най-подходящия продукт според нуждите си. Според мен услугата няма аналог в БГ поне що се отнася до парични преводи,управление и сигурност. това е уникалното
  me4000
 • Каква е разликата от нормална карта с интернет банкиране? Не виждам нищо ново и революционно или поне не става ясно какво е то от неясното представяне. Когато влезе NFC като опция би било имтересно, но пък като гледам колко бавно навлиза Paypass съм песимист ..
  Nistel
 • Ipay и epay за коренно различни неща. epay е система за онлайн разплащания (предимно сметки) и то в бг, а ipay е бъдещето на парите т.е. електронен портфейл (e-wallet). Цялата функционалност на epay е само част от многото възможности на ipay ( разплащания, парични преводи, онлайн пазаруване и т.н., самата карта (пластика) се приема в цял свят ПОС, банкомати + интернет, все пак е Мастъркард). Ipay напрактика убива всички банкови карти и разни там Western, Пощенски записи и т.н. Вие направете сметка колко такси биха ви взели те ако трябва да изпратите 1000евро на гаджето, а то е в чужбина примерно;) Таксата е 3лв (промоционална) само за издаване на картата (пластиката). Наистина няма други такси за плащания, а и няма такси за превалутиране (плащане в каквато и да е валута). Аз лично ползвам моята карта най- вече за онлайн пазаруване вместо кредитна. През менюто мога да забранявам и разрешавам транзакции и няма шанс някой да ми я източи. Всъщност не съм ползвал електронния портфейл, а само картата, тъй като нямам Iphone, а приложението за андроид не е налично все още.
  me4000
 • таксата е само за пластмасовата карта - 3 лв до средата на ноември, после 10 лв.
  chilko
 • Ползвам услугата epay.bg от няколко години, я ми разяснете, моля защо да започна използването на ipay (предимства/недостатъци) - въпрос към предния участник или към други използвали електронния портфейл :| ПП: И навсякъде "без месечни такси/комисионни, без такса издаване" и в същото време: Само в обозначените магазини от търговската мрежа на GLOBUL може да откриете вашето електронно портмоне GLOBUL iPay, да подадете заявка за издаване на картата GLOBUL iPay MasterCardТМ[B] [u]и да заплатите изгодна такса за издаването й.[/u] [/B] http://ipay.bg/bg/fees Сега, ако ще се лъжем като мобилен оператор-клиент ... то по-добре да не ви използвам уникалната услуга, в която да ви захранвам безлихвено с мои пари, с които да работите :D
  @PLAYLIFE
 • Ползвам ipay от самото начало през 2011 и мога да кажа, че е уникален продукт. Прочете повече на www.ipay.bg Не е нужно да сте абонани на глобул. за да ползвате услугата!
  me4000
 • Подробно обяснение. http://www.globul.bg/bg/news.html?id=12043
  samoznai
 • Прав си. Опитах се да чета всеки абзац по три пъти и нищо не разбрах :D
  imo