HTC отбелязва една година в България

HTC отбелязва една година в България
Преди година - през ноември 2009, НТС официално стъпи в България. За изминалото време компанията успя да наложи марката като предпочитана от българските потребители на смартфони и не спря да ги изкушава с интересни устройства. "За една година представихме 10 нови модела смартфони HTC в България, които се радват на голям интерeс от страна на потребителите, и пазарният дял на HTC продължава да расте", заяви Никитас Гликас, регионален директор на НТС за Югоизточна Европа, Средния изток и Северна Африка.

От официалното си стъпване на българския пазар преди година HTC представи у нас моделите Smart, Legend, Desire, HD mini, Wildfire, Desire HD, Desire Z, а само след броени дни ще предложи на българските потребители и 3 устройства с Windows Phone 7. Компанията беше съорганизатор и на конкурса за създаване на български приложения за Android, а за успеха й на тукашния пазар принос имат и родните мобилни оператори. Потребителите на HTC в България вече могат да разчитат и на официален местен сервиз с мрежа в 25 града.

 • Клавиатурата им така или иначе е зле, аз използвам алтернативна.
  deezel
 • Ако щат да превеждат Sense-a, но поне българска клавиатура да има.
  m75
 • Да, дано скоро да ни намерят на картата, че ми омръзна да "влизам" през UK...:P Интересно ми е дали ще има и официално меню на БГ както и за всички програми...:| Ползвах за малко програмата more locales2 (мисля, че така се казваше), но за съжаление не всички програми бяха преведени и трудно се търсеха...
  jorjino
 • Какво общо има това с локализацията?
  deezel
 • Не е лошо да има локализация, стига да не е като при СЕ, обновяванията да идват след половин година.
  m75
 • Няма да е лошо да пуснат локализацията на Sense най-накрая.
  deezel