HTC подготвя 5G смартфон

HTC подготвя 5G смартфон

Мобилното подразделение на HTC продължава да се представя доста слабо, като компанията постепенно загуби силните си позиции, които държеше преди години. Последните ѝ модели са Wildfire X, който обаче се произвежда от китайска компания, и блокчейн устройството Exodus 1s. Припомняме, че новата стратегия на тайванците е да се фокусират върху премиум смартфони за развитите държави.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Сега от интервю на Главния изпълнителен директор на HTC – Ив Метре, научаваме, че тайванците подготвят 5G телефон, който ще се появи тази година. Той споделя, че през 2020 ще са налични възможности за много нови разработки за тайванския пазар, особено по отношение на 5G решенията и виртуалното съдържание. За съжаление, от интервюто не научаваме други детайли, свързани с бъдещия 5G смартфон на компанията.

По данни на United News Network, HTC ще си партнира с Qualcomm за разработката на устройството, а междувременно преди него ще се появи и новият ѝ флагман. Основната сфера на развитие на HTC е при технологиите за виртуална реалност (VR), като от компанията наскоро представиха и най-новите си устройства в серия Vive Cosmos. Добавената реалност (AR) също е сектор, в който компанията ще инвестира. Тук обаче плановете са в средносрочен вариант, тъй като този сектор има нужда от допълнително развитие.

Източник: United News Network