Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Вече разгледахме в детайли какво предлага смарт приемникът за иновативната платформа EON на VIVACOM, която е достъпна още и чрез приложения за Аndroid и съвместими смарт телевизори на LG, Samsung, Sony, Philips и Tesla, компютри, стрийминг устройства (Nvidia Shield плюс поддръжка на Chromecast и AirPlay) и през мобилно приложение. Голям плюс на услугата е възможността да се ползва през един и същ интерфейс независимо от крайното устройство, а освен това навсякъде дава достъп до едно и също съдържание, което е много удобно.

Удобната персонализация

Нека разгледаме какви са основните предимства на EON TV, която тестваме от известно време. Всичко започва със създаването на профил. Това е важен елемент от цялостното преживяване, защото позволява на системата да ви предлага съдържание на базата на нещата, които сте гледали. Възможно е да създадете до 5 профила, което е напълно достатъчно за едно средностатистическо семейство. Всичко става лесно и бързо - избирате име, задавате възраст и задавате аватар.

Ако профилът е за дете, задаването на възраст е важно, защото така приложението ще ограничи достъпа до неподходящо съдържание. В допълнение може да изберете опцията за защита с ПИН код, с който ще ограничите излизането на детето от профила. В този случай малкият зрител ще получи достъп до EON Kids, където ще намери само подходящо за него съдържание. Вече споменахме за специалното дистанционно, което можете да закупите допълнително за по-голямо удобство на децата.

В частта с персонализацията може да споменем възможността за активиране на тъмна тема както в EON приемника, така и в приложението (в мобилното и в това за смарт телевизори), опция за избор на качество на възпроизвежданото видео (включително през Wi-Fi и мобилна мрежа в мобилното приложение) с вариант за автоматично настройване, както и функция за създаване нa собствени списъци с предпочитани канали. Последното е много полезно, ако искате да съберете на едно място любимото си съдържание, защото в най-големия пакет все пак са налични 210 TВ канала.

Потребителско преживяване на висота

Доброто преживяване за потребителите също е от голямо значение за успеха на една телевизионна услуга и в това отношение EON TV не разочарова. Навигацията в интерфейса на приложението е интуитивна, каквато е и при гледане на телевизия. С натискане на бутон например се показват контроли за управление на възпроизвеждането и лента за бърз достъп до програмата на канала. Така лесно можете да видите какво гледате и какво предстои, но и да се върнете към нещо, което сте пропуснали.

Последното е възможно, защото услугата предлага удобен архив до 7 дни назад, който е достъпен за над 200 канала. Платформата дава възможност при нужда да поставите на пауза живото предаване и след това да продължите гледането от същото място, да превъртите напред или пък да се върнете назад. Можете и да добавите избрани предавания към списъка с любими, за да можете да ги откриете по-бързо.

За подобреното потребителско преживяване помага и новата спортна функционалност Sports Mode, която стартира специално за Евро 2020. Тя е налична за всички екрани - приемник EON, приложение за Smart TV, мобилно приложение, а също и през web версията на услугата.

С нея докато гледате мач, можете да видите на екрана полезна информация за срещата като състави на двата отбора и позиции на играчите (плюс рождена дата и получени картони), статистика за мача (удари, притежание, картони, тъчове, засади и т.н.), както и подробни детайли за развитието на срещата с възможност за възпроизвеждане на головете и ситуациите за дадените картони.

Функцията ще е много полезна и за стартиращите съвсем скоро нови сезони на футболните първенства, защото с нея се показват и детайли за класиране на отборите от първенството, изиграните мачове, победи, загуби, точки, допуснати и отбелязани голове и др.

За всеки по нещо

Съществена част от EON TV е секцията Видеотека, която предлага изобилие от съдържание (обемът е различен според активния план) на един клик разстояние. Филми, сериали, предложения за деца, документалистика - тук ще намерите страшно много неща. При старта на услугата през пролетта в секцията имаше 10 000 заглавия, но предложенията вече са над 15 000.

Съдържанието е организирано в каталози - сред най-популярните са Arena Play, HBO On Demand, Pickbox NOW, Hopster On Demand, Discovery On Demand и т.н., но можете да разгледате и всичко накуп и след това да филтрирате по категории и жанрове, а сортирането е възможно по година на излизане, рейтинг, продължителност и време на добавяне.

Интерфейсът на секцията включва списъци със скоро добавени филми, сериали и детски предавания, а освен това съдържа персонализирана селекция, която е съставена на база на вашите предишни гледания. Това е много полезно, защото бързо можете да намерите нещо, което ще ви допадне, защото всички знаем колко трудно е да изберем нещо за гледане при наличието на над 15 000 предложения.

А ако сте започнали да гледате филм, но не сте го довършили, в секцията ще има бутон за връщане към същото място. Можете и да маркирате любимото си съдържание, а след това то ще е достъпно през бутона Запазени в лявата част на основния интерфейс.