Изложба ще покаже заснети с телефони на Huawei снимки

През последните години Huawei подобри драстично фотографските качества на своите смартфони, а това красноречиво демонстрират флагманите от сериите P и Mate. Моделът P20 Pro все още стои на върха на фотографската класация на DxOMark със своята тройна камера с технология на Leica, а продаващият се от броени дни Mate 20 Pro развива концепцията, като замени монохромния сензор с камера с ултраширокоъгълна оптика. Подобренията във фотографско отношение дават достатъчно основания на Huawei да покаже на какво са способни нейните камерафони със специална изложба.

Тя ще е достъпна на 13 ноември между 11 и 18 часа в столичната галерия "Сан Стефано", а на нея ще могат да се видят 30 избрани фотографии, направени с устройства на Huawei. Сред тях ще бъде и снимката, която спечели голямата награда в категорията Check-In на регионалния конкурс Huawei Next Image Awards - тя е направена с P8 lite от Емил Главанаков от Варна. Селекцията включва още кадри на български фотографи като Вера Гоцева, Темелко Темелков, Дилян Марков и Васил Николов, а освен това са включени снимки на представители на медиите.

Изложбата включва още снимки от членове на Facebook групата Huawei Bulgaria Mobile Photography, както и избрани кадри сред над 6000 снимки от България, участвали в летния регионален конкурс Next Image Awards. Освен фотографски принтове в галерия "Сан Стефано" ще може да бъде видяна и мултимедийна изложба на още над 20 кадъра, заснети с устройства на Huawei. Изложбата е със свободен вход и както споменахме, ще може да се посети на 13 ноември между 11 и 18 часа в столичната галерия "Сан Стефано".