Какво означават оранжевите и зелените точки в статус лентата на iOS 14?

Какво означават оранжевите и зелените точки в статус лентата на iOS 14?

Разпространението на iOS 14 започна по-рано тази седмица, а ако имате съвместимо устройство, новата версия вече може и да е инсталирана в него. Софтуерът включва много промени, но има една, която може и да ви е изненадала - става дума за показването на зелена или оранжева точка в статус лентата над индикатора за батерията.

Оказва се, че това са индикатори, които показват кога някое приложение използва микрофона или камерата на телефона. Компютрите на Apple включват LED индикатори до уебкамерите си с тази цел, но в iPhone и iPad компанията разчита на софтуер, за да репликира това. Така например показването на оранжева точка означава, че в момента приложение ползва микрофона.

Ако видите зелена точка (такъв LED индикатор имат и компютрите на Apple), това означава, че в момента някое приложение ползва камерата (и микрофона). Ако след това отворите Control Center, в горната му част ще видите надпис кое приложение скоро е ползвало микрофона и/или камерата, така че можете да разберете, ако го е направило някое, което не трябва да го прави.

Източник: 9to5mac


Втора употреба с гаранция