Неочакваният ъпдейт на iPhone и iPad може да донесе бъгове в много приложения

Неочакваният ъпдейт на iPhone и iPad може да донесе бъгове в много приложения

Вчера Apple представи нови умни часовници и таблети и изненадващо обяви, че днес ще започне разпространението на стабилните версии на iOS 14watchOS 7 и iPadOS 14 до всички съвместими устройства. Това обаче се оказа напълно изненадващо и за хилядите разработчици на приложения, които обикновено имат седмица между анонса на финалната софтуерна версия и пускането й за крайните потребители.

Създателите на софтуер започнаха да се оплакват, че с това кратко предизвестие нямат достатъчно време да проверят своите приложения за бъгове и да ги изпратят за публикуване в App Store. Сред засегнатите са и компании като Nintendo, които обявиха, че приложението Animal Crossing: Pocket Camp няма да може да стартира под iOS 14. Компанията призова потребителите да забавят инсталирането на iOS 14, защото по-късно този месец ще пусне ъпдейт.

BBC посочва, че веднага след като Тим Кук е обявил пускането на iOS 14, в социалните мрежи са завалели оплаквания от изненадани разработчици. Те са недоволни от това, че Apple не ги е предупредила навреме и не им е осигурила финалните инструменти за разработка, за да могат да изпратят своите приложения за одобрение. Разработчиците имаха месеци да тестват приложенията си с бета версията на iOS 14, но финалната стабилна версия излиза едва сега.

Опиталите се да изпратят приложения за одобрения разработчици се оплакват от проблеми, които ще им попречат да ги публикуват навреме. Иначе дори и да работят с iOS 14 без никакви видими бъгове някои приложения може да са лишени от планирани нови функции, които е трябвало да бъдат готови за излизането на новите версии. Отношенията между разработчиците и Apple започнаха да се влошават през последните месеци главно заради комисионната от 30%, която прибира американската компания.

Както писахме по-рано, iOS 14 включва поддръжка за технологията VoLTE в мрежата на VIVACOM, която продава продуктите на Аpple от няколко седмици. И все пак ако не искате по-късно днес устройствата ви да инсталират iOS 14 и iPadOS 14, може да погледнете какви са системните настройки и да направите необходимите промени. Така ще гарантирате, че обновяването няма да се изтегли и инсталира автоматично.


Втора употреба с гаранция

  • Много е приятна тази iOS14..
    scenic
  • "Компанията призова потребителите да забавят инсталирането на iOS 14, защото по-късно този месец ще пусне ъпдейт." - петима Петко не чакат ◉‿◉. А с какво се занимаваха ~6 месеца, откакто има бета версии ??? За пореден път се убеждавам, че 95% от разработчиците са едни от най-ленивите животни на Земята. А 90% от тях са и бездарници - обикновено аз трябва да обеснявам на "разработчика", защо актуализацията, която е сътворил НЕ РАБОТИ на идеално работещо преди това приложение (☞ ಠ_ಠ)☞ ...
    Kuzmanow
  • И аз не съм забелязал проблеми с бетата и с официалната версия.
    peterbs
  • 14 работи без проблеми
    petar258
  • Отношенията между разработчиците и Apple започнаха да се влошават през последните месеци главно заради комисионната от 30%, която прибира американската компания.

    Сериозно ли?
    Че комисионната е фиксирана на 30% от години.
    Мда, както и 6те месеца откакто има бета версии, които са точно за да си оправиш приложенията..
    Аз от ден 1 съм с бета версията и всички приложения си работат, сега изведнъж щяли да не работят.. търси се под вола теле от известно време насам.
    radko89
  • -
    npet