Клиентите на GLOBUL вече могат да плащат през мобилния си телефон

Клиентите на GLOBUL вече могат да плащат през мобилния си телефон
Преди година GLOBUL стартира пилотен проект за разработване на услуга за банкови разплащания през мобилен телефон. Сега тя вече е достъпна за всички клиенти на оператора, които могат да се възползват от новата услуга "Мобилен портфейл" (G-Портфейл). С нея всеки мобилен телефон се превръща в средство за достъп до различни банкови услуги навсякъде и по всяко време. Извършваните операции са с гарантирана защита чрез мобилен електронен подпис в SIM картата и потвърждаване на всички платежни и справочни операции чрез въвеждане на персонален идентификационен номер (PIN) през мобилния телефон. Потребителите на услугата "Мобилен портфейл" ще разполагат със средствата по банковите си сметки, ще могат да нареждат преводи към всички банки в страната, да извършват плащания в интернет, различни търговски обекти и заведения и да получават справки за движенията по своите банкови сметки по всяко време. Мобилният портфейл позволява също така абониране за плащане на сметки към GLOBUL, както и зареждане на b-connect предплатени карти.

Всички настоящи и нови клиенти на абонаментните програми на GLOBUL могат да се възползват от услугата, като получат напълно безплатно специална SIM карта в магазин на оператора. След получаването и активирането на новата SIM карта клиентът трябва да посети клон на банка партньор, която да активира услугата "Мобилен портфейл". Партньори на GLOBUL за услугата "Мобилен портфейл" са лицензираният оператор на платежна система СЕП България АД, Алианц Банк България АД и Пощенска банка, както и различни търговски вериги в страната. Очаква се в близко бъдеще и други търговски банки да започнат предлагането на услугата.

http://www.globul.bg/bg/service.html?id=722

 • до никъде няма да стигне това... Българина Необича каквито ида е било онлайн разплащания... поради простата причина че е много мнителен и се страхува да не го измамят или оберат... ако не бяха ни наложили и дебитните карти сигурн о още щяхме да си взимаме заплатите в плик
  Loоper
 • То затова и проекта се забави с две години.
  m75
 • Услугата сама по себе си е добра и е добре да бъде въведена. Друг е въпроса дали ще има дори и минимален успех в държава,в която дори плащането през ПОС-терминал все още се има за екзотика за мнозинството от потребителите. Ще видим...
  Spiderman_ot_selo
 • Българина, разбирай 90% некъпани селяни свикнали да носят парите на роло с ластик от гащите на жената НЯМАТ доверие на карти с чип ;) , та искаш на това да се доверят за плащане ? Ако не тресне петачето на масата и не викне [B]"те, земи рестото от 3 стинки, от мене да мине"[/B] все едно не е пазарувал. Вива може да се е отказала и от безперспективността на тази услуга в близките 30-40 години. Поне докато не се подмени населението. Ама то до тогава света ще се разплаща с пръстов отпечатак сигурно, и ние пак ще сме си изостанали. (no)
  antivillager
 • Първоначално и БТК имаха интерес, но безпаричието ги отказа. Основния проблем е сивата икономика, когато заплатите се плащат на ръка.
  m75
 • май няма интерес от страна на банките. а пък и клиентите на глобул като са се затръкнали , ще се потрошат краката....
  banan