КРС работи по нов план за намаляване на цените за терминиране

КРС работи по нов план за намаляване на цените за терминиране
В интервю за "Дневник" председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков заявява, че регулаторът готви нов план за поетапно намаляване на цените за терминиране на разговорите в мобилните и стационарните мрежи. Това са таксите, които операторите заплащат помежду си, но те ще доведат и до по-ниски крайни клиентски цени. Изявлението е по повод публикацията в информационния сайт EurActive, според която ЕС готви санкции срещу България заради високите цени за терминиране и неспособността на КРС да принуди операторите да ги намалят.

По данни на ЕК към октомври 2010 г. средната цена за терминиране в България е била 6,65 евроцента при средно 5,46 евроцента за съюза. От КРС посочват, че има страни, в които цените са по-високи от българските - например в Дания, Чехия, Италия, Естония, Ирландия и Люксембург. Комисията уточнява и че за година до октомври 2010 г. средната цена за терминиране у нас е намаляла почти двойно, след като през октомври 2009 г. е била 11,76 евроцента за минута.

http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/08/02/1133090_krs_gotvi_vtoro_poetapno_namaliavane_na_cenite_za/

  • А на мен пък ми е много интересно как я изчисляват тая средна цена.... Все още масово се ползва 32/35 ст/мин за терминиране, което си е бая над 6 евроцента. За мен най-лесния начин по който може да се види тази цена е да се вземат предплатените пакети и да се види там колко се плаща... тази цена която те са посочили е просто нереална. Абе смешна работа, има ли изобщо някой който да се съмнява вече чии интереси точно защитава КРС?
    Parmenion
  • Тези комисии май само защитават печалбите на монопола. Затова ще сме последни на всички опашки. ДА ЖИВЕЕ МОНОПОЛА!!!!!:P
    geleto_