Новият четец за книги на Xiaomi е базиран на Android 8.1 Oreo

Новият четец за книги на Xiaomi е базиран на Android 8.1 Oreo

Наскоро се появи информация, че Xiaomi подготвя нов четец на електронни книги, а междувременно премиерата му вече е факт. MiReader ще бъде реализиран чрез кампания за групово финансиране, а голямата изненада е, че той ще бъде базиран на Android 8.1 Oreo. Моделът ще поддържа работа с всички популярни формати за електронни книги, включително EPUB, PDF, DOC и TXT.

MiReader предлага E-ink дисплей с диагонал 6", резолюция HD и гъстота на пикселите 212 пиксела на инч (ppi). Моделът включва LED подсветка с 24 нива на яркост, която покрива 90% от площта на екрана. Сред останалите хардуерни параметри откриваме процесор Allwinner B300, 1GB RAM, 16GB за файлове и батерия с капацитет 1800 mAh.

Прехвърлянето на файлове е възможно и през Wi-Fi връзка, а зареждането става чрез USB Type-C порт. Размерите на конструкцията са 159.2 x 116 x 8.3 мм при тегло 178 гр. Гърбът на устройството е текстуриран за по-стабилен захват против изплъзване. Цената на четеца за подкрепилите проекта е 579 юана (74 евро), а след това той ще се продава за 599 юана (77 евро).

Източник: Gizchina

Оферти на деня