Започва обновлението и на Huawei nova 5T до EMUI 10 с Android 10

Започва обновлението и на Huawei nova 5T до EMUI 10 с Android 10

След като Huawei започна поетапното разпространение на базирания на Android 10 - EMUI 10 за сериите P30 и Mate 20, сега компанията изглежда стартира този процес и за най-новия си модел nova 5T. Моделът е пълен хардуерен аналог на Honor 20, който преди дни също започна да получава EMUI 10.

На този етап изглежда ще е достъпна същата версия, за която наскоро ви съобщихме и при гореспоменатите устройства. Тогава писахме, че е възможно това да е отворена бета на софтуера, но номерацията е като на нормално издание. Пакетът е с големина около 4.5GB и може да се заяви и изтегли през приложението HiCare.

С новия интерфейс идват редица промени в дизайна на системата, както и някои нови функционалности. На първо място това е обновеният тъмен режим, който обхваща цялата система и оптимизира контраста на текстовото съдържание и иконите, така че да се впишат по-добре в тъмния фон.

Въвежда се Magazine Style UI, с който се променя цялостното оформление на някои раздели, като съдържанието се разпределя в тематични секции. В списъка с промени са посочени и нещата, които в момента не работят както трябва, така че ако разчитайте на някое от тях, може би е добре да изчакате финалното издание на EMUI 10.

Източник: Huawei Central

Препоръчани оферти