Motorola Edge+ все пак ще получи обновление до Android 12

Миналия месец Motorola представи първия си смартфон флагман от доста време насам - Edge+. Въпреки наличието на параметри от висок клас при премиерата му от компанията обещаха, че той ще получи актуализация само до следващата версия на Android, което доведе и до редица критики.

Сега в отговор до Droid Life от Motorola заявяват, че устройството все пак ще получи ъпдейт поне до следващите две версии на Android. Това разбира се е добра новина, тъй като е най-малкото, което се очаква от съвременен флагман.

Motorola Edge+ има отличителен дисплей с извити на 90 градуса страни, който е наречен Endless Edge. Той е OLED с диагонал 6.7", резолюция Full HD+ и опресняване при 90Hz. Поддържа и HDR10+ съдържание. Edge+ разчита на чипсет Snapdragon 865, който е комбиниран с 12GB LPDDR5 RAM и 256GB UFS 3.0 памет.

Батерията е с капацитет 5000 mAh и поддържа жично зареждане при 18 вата, а освен това е налично и безжично при 15 вата. Основната камера е тройна с допълнение на 3D ToF сензор за боке ефекти. Главният сензор е с резолюция 108МР, размер 1/1.33", OIS и бленда f/1.8, а освен него има 16МР ултраширокоъгълна камера с бленда f/2.2 и 8МР 3х телефото камера с оптична стабилизация и бленда f2.4.

Източник: Droid Life