Nokia 6.1 и 6.1 Plus ще получат Android 9 още този месец

Nokia 6.1 и 6.1 Plus ще получат Android 9 още този месец

На вчерашното събитие в Лондон HMD Global сподели детайли и около плановете си за софтуерна поддръжка на телeфоните с Android с марката Nokia. Ясно е, че всички устройства ще бъдат обновени до Android 9, но при някои обновяването ще пристигне по-бързо. Още този месец ъпдейтът ще бъде наличен за моделите с чипсет от серията Snapdragon 660 като Nokia 6.1 и Nokia 6.1 Plus. През ноември софтуерът ще достигне и до флагманите Nokia 8 и Nokai 8 Sirocco.

Тогава очакваме да бъде обновен и представеният вчера Nokia 7.1. Припомняме, че финландската компания вече стартира обновяването до Pie на модела Nokia 7 Plus, който беше част от програмата за бета тестове на тази версия. Телефоните на HMD Global са част от програмата Android One, която гарантира получаването на основни ъпдейти на операционната система за период от две години. Месечните поправки на сигурността ще са налични за три години.

 • Например след ъпдейт за август обхвата е по-слаб, след септември има малко подобрение в обхвата, но пък камерата не запаметява снимки. Има и други проблеми може да провериш ако искаш. Това е за Нокиа 6.1. Незнам ти кой модел ползваш, но на този е така.
  Sten_87
 • Например кой точно ъпдейт и какво е станало¿
  abando
 • Ами на Нокиа 6.1 например
  Sten_87
 • Кой ъпдейт на кой модел бил омазал¿
  abando
 • Само да не омажат хептен всичко, че до сега един скопосен ъпдейт нямат.
  Sten_87