Нов тарифен план за разговори в роуминг от "М-Тел"

Нов тарифен план за разговори в роуминг от
От 5 юли "М-Тел" започва да предлага нов тарифен план за разговори в роуминг. 3 FOR FREE PREMIUM дава на абонатите цени за изходящи разговори и за мобилен интернет, които са по-ниски от регламентираните от Европейския съюз (ЕС), както и безплатни минути в роуминг. Освен това планът е без месечна такса и такса за активация. С 3 FOR FREE PREMIUM на всеки три минути разговор, независимо дали е входящ или изходящ към България, потребителите получават три безплатни бонус минути във всички мрежи от ЕС. Новият тарифен план може да бъде активиран с изпращане на SMS на кратък номер 17970 или в магазин на "М-Тел" и предлага 28% по-ниски цени за изходящи повиквания към България от ЕС спрямо цените, въведени от 1 юли 2012 година със стандартната роуминг тарифа Eurotariff.

 • Айде да не си говорим откровени глупости тук във форума, става ли? Този план не е направен, за да говорят хората повече и по-евтино, а за да говорят повече и по-скъпо; не защото са преценили че има повече хора, говорещи в чужбина, а че ще има повече хора, които ще могат да бъдат заблудени да изберат тази тарифа вместо новата изгодна евротарифа, като им се каже, че говорят с "почти 30% по-евтино" без да се споменат всички други подробности
  KOBRETI
 • Напротив, всеки един план си има определена целева група. Не може той да се прави само по един начин. Щом са пуснали такъв план, значи са преценили, че има такива хора, говорещи повече в чужбина.
  Обективният
 • Никога един план не се прави да говориш повече за по-малко пари :)
  Пинокио
 • Абе в крайна сметка този план, ако е направен да говориш повече за по-ниски цени, каквито и да са те , е стъпка напред. А как се изчислява роуминга, това мисля, че е една много сложна материя. Просто не може да хванем калкуратура ей така.
  D_Pasarela
 • Тоя план не е ли само за Еврозоната?
  azcv
 • малко се изгубих в сметките ти. Може би си прав, че малко хора говорят дълго в роуминг, обаче мен пък този план ми харесва заради това, че ти позволява именно да имаш повече свободни минути и след 3-ата да продължиш като знаеш, че това е free. Поне аз така го разбирам.
  Dragomaneca
 • В Германия също. Няма значение дали ще ти вдигнат или затворят или телефонът е изключен.. Винаги се плаща една и съща цена. :)
  makeno
 • Много оператори таксуват и неуспешните повиквания. Дори в Европа. Във Франция например Буиг го правеха, както и СФР. За Ориндж не съм сигурен. Повечето швейцарски оператори също го правят, ненаялите се гадове :-)
  samoznai
 • Мерси за разяснението. Аз основно звъня, като съм в роуминг, но лошото е, че реално не говоря по над 3 минути.. Ще си остана май на евротарифата.
  makeno
 • Сметката е добра, но това е при сравнение с Евротарифата. Плана е доста по-добър за хора, пътуващи в Зона 2 и 3. Доста.
  asenna5
 • Браво на Кобрети, добри сметки и доста смислен пост. (yes) Показва как за пореден път ментел казват на черното - бяло. С една ръка дава, с другата бърка дълбоко в джоба на клиента.
  Paffkata™
 • Тези 6 минути трябва да ги изговориш наведнъж, иначе нямаш никакво намаление. Ако говориш само до 3 минути, никога няма да ги получиш 3-те минути бонус... А в роуминг, все си мисля, че по-рядко се правят толкова дълги разговори... Да не говорим за цената на входящите... НАД 3 ПЪТИ по-висока, при това със 60/60, от което изговореното време се "увеличава" с около 30% спрямо 1/1. Проста сметка: Провеждаш изходящ разговор 6 минути и заплащаш 3*0,59 = 1,77 По стандартната тарифа това би било 6*0,68 = 4,08 Печелиш 2,31 лв 1 входяща минута при този план ти е 0,59, а по стандартната тарифа е 0,178. Разликата е 0,41 лв/мин. 6 минути входящи по нормалната тарифа са 1,068 а по тази тарифа са 3,54 Разликата е 2,47 С други думи, ако говориш 6 мин входящи и 6 мин изходящи по нормалната тарифа, ще ти излезе 5,15, а по тази тариф аще излезе 5,31... И то без да смятаме 20% загуба на изходящи и 30% загуба на входящи заради 60/60 С други думи, трябва задължително да провеждаш повече изходящи разговори, за да си на далавера. Но в роуминг целта е да правиш повече входящи, защото от някой в БГ няма значение и не плаща допълнително, така че е по-добре теб да те набират, вместо ти да набираш. С други думи, тотална глупост, която ще рекламират така "Получавате 28% намаление на разговорите в роуминг" и тотално ще заблуждават хората да минават на тази тарифа...
  KOBRETI
 • За цената на входящите разговори не съм намерил нищо. На мен ми се вижда добре, защото говориш 6 минути, плащаш 3, което прави под 2 лв за 6 минути роуминг. Без тази тарифа плащаш двойно повече. Тактът не ме интересува, а и никога не ме е интересувал, защото в краен аспект идва разлика от няколко стотинки до 1-2лв на месец :) Но ми е любопитно наистина за цената на входящите обаждания, ако наистина е увеличена до 50 стотинки, ще се наложи само да звънкам. :)
  makeno
 • Не съм запознат (все още) в детайли, но цените до сега при ТП 3 for free (без "premium" ) бяха 0.59лв. входящи и изходящи за Зона 1. Освен това мисля, че първите три минути се отчитаха изцяло, след което е 60/60 (от шестата минута нататък). Евротарифата си е най-добре за ЕС -..а ако пътуваш само за отпуската и провеждаш повече изходящи, отколкото входящи една Прима Свят буквално ще свърши перфектната работа за почивката (всъщност може и да бъркам за примката - не съм сигурен като излезе извън граница в ЕС дали се запазва цената от 0.33лв./мин.). 3 for free (утре ще ги видим цените и на "premium" варианта) е по добър от World Traveller и по-скоро би имало да смисъл да се активира, ако се пътува към Зона 2 и 3. За мен е любопитно кога е въведено тарифиране след сигнал "свободно" при част от мрежите в Латинска Америка и T-mobile US, а при друг щатски оператор (AT&T) съвсем буквално можеш да говориш без да платиш и стотинка. Сигурно има нещо общо с покупката на една пета от ТА от Карлос Слим, ама каква точно ми е трудно да разбера - пък и по-скоро бих предположил, че цените към/от Латинска Америка биха паднали, ама нъцки..
  asenna5
 • Кое й е доброто? Първо, намалението е 28% само ако говориш точно 6 минути... И то е само за изходящи разговори... от 0,68 на 0,59... Но не споменават [B]УВЕЛИЧЕНИЕТО с 216%[/B] на входящите разговори - от 0,178 на 0,59 Да не говорим за такта 60/60, за разлика от стандартния пакет 1/1 за входящи и 30/1 за изходящи Да не говорим и за нета 1/1 в стандартния план, а тук 100/100
  KOBRETI
 • Първо, намалението е 28% само ако говориш точно 6 минути... И то е само за изходящи разговори... от 0,68 на 0,59... Но не споменават [B]УВЕЛИЧЕНИЕТО с 216%[/B] на входящите разговори - от 0,178 на 0,59 Да не говорим за такта 60/60, за разлика от стандартния пакет 1/1 за входящи и 30/1 за изходящи Да не говорим и за нета 1/1 в стандартния план, а тук 100/100
  KOBRETI