Новата услуга Apple Fitness+ разчита на Apple Watch

Заедно с новите модели на Apple Watch и плановете Apple One американската компания представи и фитнес услугата Fitness+. Тя е създадена специално за умния часовник и ще бъде достъпна по-късно през годината. Една от характерните особености на предложението е възможността за показване на данните от часовника в iPhone, iPad и Apple TV за осигуряване на персонализирано фитнес преживяване. Компанията осигурява и разнообразие от тренировки, които да помогнат на потребителите с различна степен на подготовка да поддържат формата си.

Apple Fitness+ осигурява персонализирани препоръки, които са базирани на предходните завършени тренировки, но потребителите могат да филтрират наличните опции според важните за тях параметри - тип на тренировка, инструктор, продължителност, музика и т.н. При стартиране на тренировка в iPhone, iPad или Apple TV тя започва и в часовника на потребителя, а данните от него се предават за визуализация в другото устройство.

Apple Fitness+ ще стартира с най-популярните типове тренировки като колоездене, бягаща пътека, гребане, HIIT, силови, йода, танци и т.н., като всяка от тях е съпроводена с подбрана музика. Всяка седмица ще бъдат добавяни и нови тренировки. В началото услугата ще се предлага в Австралия, Канада, Ирландия, Нова Зеландия, Обединеното кралство и САЩ.

Предложението ще стартира до края на годината срещу месечна такса от 9.99 долара или 79.99 долара за година плюс едномесечен пробен период. Потребителите ще могат да споделят услугата и с 5 други членове на семейството, които обаче трябва да имат часовник Apple Watch Series 3 или по-нов. Закупилите Apple Watch Series 3 или по-нов модел ще получат 3 месеца достъп до услугата. Apple Fitness+ е включена и в абонаментен план Apple One Premier.

Източник: Apple