Новото бизнес трио на Nokia

Новото бизнес трио на Nokia
Втората вълна от бизнес устройства от Е серията на Nokia "заля" започналия днес в Барселона 3GSM конгрес, като в нея се оказа и дългоочакваният нов комуникатор E90. Останалите две устройства са стилният и тънък слайдер E65 и оптимизираният за работа с електронна поща E61i.
Nokia E90 Communicator продължава традициите, установени от предишните комуникатори, и включва немалко авангардни технологии. Смартфонът е базиран на Symbian OS 9.2 и е снабден с WLAN и HSDPA възможности, два дисплея с 16 милиона цвята (основен с резолюция 800 x 352 пиксела и външен QVGA) и вграден GPS приемник. Бизнес възможностите се допълват от такива за забавление - 3.2МР камера с автофокус и LED светкавица, допълнителна QCIF за видеоконферентни разговори, FM радио и аудио/видео плеър. Потребителите очакват 128 MB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD слот, Mini USB порт (USB 2.0), Bluetooth 2.0 и инфрачервен порт. Размерите му са 132 x 57 x 20 мм при тегло 210 грама. Първите ограничени доставки на телефона ще започнат през второто тримесечие на годината, като през третото се очаква те да станат масови. Цената, на която ще се продава E90 Communicator, ще е около 750-800 евро.
Nokia E65 се опитва да разчупи стереотипите, свързани с устройствата от бизнес класа, като към разширените си възможности добавя стилен и тънък корпус, изработен от висококачествени материали. Интерфейсът е оптимизиран за бърз достъп до най-често използваните приложения чрез допълнителни бутони, като четирибандовият телефон може да бъде лесно интегриран в съществуващи корпоративни телефонни системи. Включени са още 3G (WCDMA) възможности, WLAN (с опция за VoIP разговори), Bluetooth 1.2 и QVGA дисплей, изобразяващ до 16 милиона цвята. Вградената памет е в размер 50МВ, има и допълнителен MicroSD слот. Телефонът вече се продава на избрани пазари на цена около 400 евро.
Промените, с които Nokia E61i идва, за да наследи и допълни своя предшественик E61, са няколко. Телефонът е снабден с 2МР камера, а навигацията му е улеснена с добавянето на няколко допълнителни бутона за бърз достъп до често ползвани приложения. Дисплеят отново е с QVGA резолюция, диагонал 2.8" и изобразяващ до 16 милиона цвята, вградената памет е в размер на 65МВ, присъства и miniSD слот. Устройството е съвместимо с различни push email услуги като Nokia Intellisync Wireless Email, Good Mobile Messaging, Mail for Exchange, Seven Mobile Mail и BlackBerry Connect. Продажбите стартират през второто тримесечие на годината на цена около 400 евро.

  • Nokia N95 e na vyrha samo za6to nqma HDD
    ReTaBoLiL