Energizer Power Max P18K Pop има 18 000 mAh батерия и солидни размери

Energizer Power Max P18K Pop има 18 000 mAh батерия и солидни размери

Мобилният конгрес по традиция е място за премиерата на необичайни мобилни телефони, които лесно привличат вниманието на медиите. Френската компания Avenir Telecom, която в България притежава веригата магазини Internity, също следва това правило, като анонсира няколко модела с марката Energizer. Сред тях несъмнено най-голямо внимание привлече Energizer Power Max P18K Pop, който изненадва със своята батерия с капацитет 18 000 mAh. Тя е причината за значителната дебелина на устройството, но според компанията позволява работата му в стендбай режим в продължение на 50 дни или пък може да осигури възпроизвеждането на видео в продължение на два дни.

Смартфонът има 6.2” IPS дисплей с резолюция 2280 x 1080 пиксела, който заема почти цялата му предна част, а под него откриваме чипсет MediaTek Helio P70, 6 GB RAM и 128 GB памет за файлове. Смартфонът поддържа 4G LTE, Bluetooth 5.0 и 802.11ac Wi-Fi, а огромната батерия се зарежда през USB Type-C интерфейс. Върху задния панел откриваме тройна основна камера (12 MP + 5 MP + 2 MP), а за селфитата се грижи изскачаща двойна камера (16 MP + 2 MP). Смартфонът има и сензор за отпечатъци върху едната страна. Продажбите на Energizer Power Max P18K Pop би трябвало да започнат през лятото на цена около 600 евро, което не е малко особено на фона на изобилието от телефони с големи батерии. Вярно, те не могат да предложат такъв капацитет, но пък могат удобно да се носят в джоба на панталон.

 • @ radko89
  Доколкото знам над 25К mAh не ги приемат на борда на самолетите, затова си взех малко под този капацитет. Този модел, който имаш, изглежда много добре, но моят има дисплей с процента на батерията в реално време, ампеража на зареждане, когато е включена, и други данни - плюс още 1 USB порт (3 общо). Не знам, дали бързото зареждане на намалява циклите, но Anker вероятно са ги изчислили. При мен гарантират 500 цикъла на 90% от капацитета след изтичнането им, а батериите са на LG.
  MEnergy
 • Xiaomi ZMI QB810 е модела. Взех я за 15 долара на промоция от banggood. Понеже е пластмасова е доста по лека от предишната с алуминиев корпус.
  iavorski
 • Ванка, имам 10 000 мАч батерия на Xiaomi с поддръжка на QuickCharge. Мога да кажа че се зарежда за 4 часа и нещо. Което грубо значи че 20 000 ще се заредят за под 10 часа. Кое моделче ползваш , че имам нужда от батерия , а имам и един $20 купон за AliExpress .2-та или 3-та? Има 2 , 2c и 2i между които така и не разбрах каква е разликата.Първите 2-ки бяха с един , а последните 2 USB порта. Покупката на 3-те т.е. най-новите освен по-малкия размер не ми се струва оправдана-цената им е двойна.
  Walther_BG
 • Какви са тия зареждания дето коментирате не знам, но имам ето този продукт:
  https://www.anker.com/store/anker-powercore-26800-pd-with-30w-power-delivery-charger/B1375112

  Тази батерия 26800mAh я зареждам за 5ч и 30 мин.

  Ако е направено както трябва има как ;)
  radko89
 • board, винаги съм си мислил, че board идва съкратено от snowboard и си outdoor ентусиаст, ама вероятно съм се лъгал;) Всъщност точно от snowboard идва. ;)
  Което не означава, че имам нужда от тухла четворка в джоба.
  но теглото е убийствено (за яке и даже нормални дни) и не я разнасям, освен ако не е абсолютно необходимо. Ето точно това е въпроса, защо някой би си причинил разнасянето на такъв голям телефон постоянно със себе си? Вместо да има нормален телефон и да носи пауър банк само в случаите в които му се налага.
  board
 • Ванка, имам 10 000 мАч батерия на Xiaomi с поддръжка на QuickCharge. Мога да кажа че се зарежда за 4 часа и нещо. Което грубо значи че 20 000 ще се заредят за под 10 часа.

  Дори старата ми 10к батерия без QC / пак на Xiaomi / се зарежда за около 6 часа с зарядно 2А

  Явно твоята се зарежда с около 1А ток максимум.
  Не мога да кача снимки на батерията. Колкото и да ги обработвам сайта все не ги приема...
  Ванката
 • Ванка, имам 10 000 мАч батерия на Xiaomi с поддръжка на QuickCharge. Мога да кажа че се зарежда за 4 часа и нещо. Което грубо значи че 20 000 ще се заредят за под 10 часа.

  Дори старата ми 10к батерия без QC / пак на Xiaomi / се зарежда за около 6 часа с зарядно 2А

  Явно твоята се зарежда с около 1А ток максимум.
  iavorski
 • board, винаги съм си мислил, че board идва съкратено от snowboard и си outdoor ентусиаст, ама вероятно съм се лъгал;)

  И говорех преносно, аз също не купувам боклуци, нито пък някога съм зависел от цената. Просто 4000 mAh на гейминг телефон, сори, ама на нормален флагман едва ще изкарва един ден, какво остава за игри. Имам power bank от 22'5К mАh и затова започнах, че в статията няма инфо за тегло и време за зареждане. Моята се зарежда за около 13 часа. Не е болка за умиране, защото се зарежда предимно през нощта, а после се използва повече от седмица, но теглото е убийствено (за яке и даже нормални дни) и не я разнасям, освен ако не е абсолютно необходимо. И, както споменах вече, нищо не ме притеснява в този телефон толкова много (не, че ще си го купя), освен супер сакатия процесор и теглото.
  MEnergy
 • Позьорски телефончета за града и показно в клуба и на масата между чашите само. Не се притеснявай ние позьорчетата в града си имаме елекртичество и нямаме проблеми. ;)

  Въпросният телефон е пълна недомислица. Можеш да му покриеш възможностите с комбинация от всеки нормален телефон и външна батерия. ;)

  Нещо много си заякнал в ръцете, на фитнес ли ходиш? Не бе, цъкам по няколко часа на ден на Energizer телефона :D
  board
 • Какво му е на телефончето? Пълноценен смартфон и боздуган, две в едно...

  Както каза и Яворски - напълно безсмислен продукт! На тая батерия и трябват около 24 часа за зареждане, като съдя по моята външна, която е 20 000 mAh. Зареждам я за малко повече от 24 часа. Не знам дали е добре това...
  Ванката
 • Глупав продукт. Няма никакво обяснение защо е толкова дебел. Качествен производител ще вмести 18000 в телефон под 20мм.
  iavorski
 • Не се казва за колко време ще се зарежда и колко тежи. Иначе, за такива модели има пазар. Примерно за алпинизъм, катерене и прекарване на много време в планината, недостъпни места и такива без солидна връзка, е супер. Или пък за хора, които мразят да си зареждат телефона по два пъти на ден и са от стола, в колата, на дивана пред телевизора. Една стандартна батерия на който и да е флагман ще умре на 2 часа снимане на видео на малко над нулата и лек вятър. Позьорски телефончета за града и показно в клуба и на масата между чашите само. Ако не беше само MediaTek и да бяха му осигурили добро вътрешно охлаждане, за игри щеше да е също супер с този пълен дисплей, 6GB RAM и 128GB за файлове. 600 евро не е много (изключвайки супер куция процесор) за неизрязан/непродупчен дисплей, стерео говорители, тройна камера и вероятно някакъв тип UFS, още повече, че до няколко месеца ще е на 400-500.
  MEnergy
 • Това е smart батерия :)
  tzincbg
 • Хубава тухличка :)
  Диян