OmniVision представи 64MP сензор за смартфони

OmniVision представи 64MP сензор за смартфони

Производителят на сензори за камери OmniVision представи първия си 64MP сензор - OV64C. Той е с размер 1/1.7 инча и по този показател е аналогичен с бъдещия Sony IMX686 и наличния към момента Samsung ISOCELL GW1. Големината на пикселите в новия продукт е 0.8 микрометъра (µm).

И тук се използва технология Quad Bayer (4-cell color filter array), при която се сливат 4 пиксела в един и се заснемат изображения с размер 16MP и големина на пиксела 1.6µm. Разбира се, и с този сензор ще е възможно заснемане в пълна резолюция, както и да се постига 2-кратен цифров зумм чрез кропване.

OV64C разполага и с 2x2 автофокус за засичане на фазата чрез микролеща (ML-PDAF) от тип 2, какъвто очакваме да се появи и в бъдещия сензор на Sony, който ще бъде използван в Oppo Find X2. Очаквано тази технология има амбицията да подобри точността на автофокуса особено в условията на ниска околна осветеност.

OmniVision OV64C може да заснема видео в резолюция 8K при 30 кадъра в секунда (fps). При по-ниската резолюция от 4K в възможно снимане при 60 и 30 fps, като във втория случай може да се активира и система за електронна стабилизация на изображението (EIS).

Източник: OmniVision

  • opa
    SpekDamage